Néhány órával ezelőtt Bugár Bélát írásban is értesítettem arról a döntésemről, hogy véget vetek a Most-Híddal való együttműködésnek. Az ok az, hogy a párt reakciója az országban kialakult jelenlegi helyzetre szerintem aránytalan.

 

Nem csak egy újságíró és barátnője meggyilkolásáról van szó, hanem a Kormányhivatalban fontos pozíciót betöltő (ma már csak volt) alkalmazottak nyilvánvaló kapcsolatárĺ a nemzetközi bűnszervezetekkel. A kormányfő politikai felelősséggel tartozik legközelebbi alkalmazottaiért és az állam biztonságáért. Minden civilizált országban egy ilyen mértékű botrány kirobbanása után a kormányfőnek le kell mondania. Ebben a helyzetben nem elegendő a belügyminiszter távozása.

 

Számomra felfoghatatlan és elfogadhatatlan a kormánykoalíció bármi áron történő megtartásának igyekezete. Az az érv, miszerint Szlovákiát az EU magjában kell tartani, nem állja meg a helyét. A közzétett cikk (Ján Kuciak utolsó cikke – a szerk. megj) leleplezései és az, hogy a kormányfő képtelen személyes felelősséget vállalni, nem visz minket közelebb Európa magjához, épp ellenkezőleg, a civilizált világ peremére taszít bennünket.

 

 hirdetes_810x300  

A kirobbant botrány részleteit a nemzetközi sajtó is nyilvánosságra hozta az elmúlt napokban, drasztikusan rombolva a Szlovákiáról kialakított képet külföldön.

 

Ha tényleg Európa magjához akarunk tartozni, Robert Ficonak le kell mondania. Más kiutat ebből a helyzetből nem látok.

 


Facebook/Tomáš Meravý

Nyitókép: hdz.hr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!