„Önök már kialakították véleményüket, beszédem nem befolyásolja azt. Mégis eljöttem.

 

Nem egy kormányt, hanem egy országot és népet fognak elítélni. Azt a Magyarországot fogják elítélni, amely ezer éve tagja a keresztény európai népek családjának. Azt a Magyarországot, amely munkájával és ha kellett vérével járult hozzá a nagyszerű európai történelemhez. Azt a Magyarországot, amely fellázadt és fegyvert fogott a szovjetek ellen, és súlyos véráldozatot hozott a szabadság és demokrácia érdekében. Ha pedig kellett, megnyitotta határait a keletnémet sorstársak előtt.

 

Most pedig azok vádolják Magyarországot, akik örökül kapták a demokráciát, ők akarják elítélni az antikommunista, magyar szabadságarcosokat.

 

 hirdetes_810x300  

A magyarok számára a szabadság és a demokrácia, a függetlenség becsület kérdése. A jelentés viszont sérti Magyarország és a magyar nép becsületét.

 

A jelentésben azt állítják, hogy a magyar nép nem elég megbízható, nem tudja, hogy mi az érdeke. Azt hiszik jobban tudják, mi kell a magyar népnek, mint maguk a magyar emberek. A jelentés nem adja meg a tiszteletet, kettős mércét alkalmaz, hatásköröket lép túl, az elfogadás módja pedig sérti az európai szerződést.

 

A demokrácia és a szabadság nem politikai, hanem erkölcsi kérdés. Erkölcsi ítéletet akarnak mondani, és megbélyegezni egy országot. Felelősséget vesznek magukra, amikor először az EU történetében ki akarnak rekeszteni az uniós döntésekből, megfosztanák Magyarországot attól, hogy saját érdekeit képviselje.

 

Vannak és lesznek is még viták, mert a magyarok különbözőképpen gondolkodnak az európai kereszténységről, más nézeteket vallanak a migrációról, de a különbség nem adhat okot a megbélyegzésre és a kirekesztésre. Mi, magyarok nem hallgattatnánk el azokat, akik nem értenek velünk együtt.

 

Egy olyan országot akarnak kirekeszteni, ami az európai választásokon is egyértelmű döntéseket hozott. Az ellenfelek érthetően nem boldogok a sikerektől, de bosszút állni azért, mert nem őket választották, nem tisztességes és nem európai.

 

A jelentést írók alapvető tényekkel sincsenek tisztában. Megfelelő tényfeltárás nélkül döntenek. A jelentés 37 súlyos ténybeli tévedést tartalmaz, amit minden képviselő megtekinthetett.

 

A mi uniónkat az tartja össze, hogy a vitákat szabályozott keretek között rendezzük. Magyarország nevében én több kompromisszumot is kötöttem, több területen is. Ez a jelentés azonban felrúgja az évekkel ezelőtt megkötött megállapodásokat. Ha ez felrúgható, mi értelme bármilyen egyezséget kötni?

 

Minden tagállamnak joga eldönteni, miként rendezi be saját életét, saját országában. Mi megvédjük a határokat, kerítést építettünk és megállítottuk a migránsokat, megvédtük Magyarországot és Európát. A mai eset az első, amikor az EU elítéli saját határőreit.

 

Magyarországot azért akarják elítélni, mert a magyar emberek döntöttek: nem akarnak bevándorlóország lenni. Akármilyen döntést hoznak, Magyarország nem enged a zsarolásnak, védeni fogja határait, megállítja az illegális migrációt és védeni fogja jogait, ha kell önökkel szemben is. Készen állunk a választásra, ahol a jövőről dönthetünk, visszahozhatjuk a demokráciát az európai politikába.”

 

 

Hirado.hu/M1Orbán: Azért ítélik el Magyarországot, mert a magyar emberek úgy döntöttek, nem leszünk bevándorlóország

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!