Bár az emberek mindennapja, életminősége szempontjából egy lényegtelen igazgatóválasztásról van szó, a média kiemelten foglakozott és foglalkozik a témával… Ami nem is lenne probléma, de itt is megmutatkozik, hogy mennyire nem független a média és mennyire manipulál (tisztelet a kivételnek), valamint, hogy az ellenzék nem a megoldást keresi, hanem a konfliktust, a vitákat és mindenáron csak a szavazatokra hajt.

 

Lássuk, röviden hogy mire gondolok:

 

A Smer és az SNS Rezníket akarta látni az RTVS élén. Mikát semmiképpen nem, olyannyira, hogy ha mégis Mika lett volna az RTVS igazgatója, akkor akár szét is eshetne a koalíció…

 

Az ellenzék SaS, OĽANO, Sme rodina, pont fordítva, Mikát akarta igazgatónak, Rezníket semmiképp nem.

 

 hirdetes_300x300  

(…) Most jön a lényeg: a Híd szerint mindkét jelölt ellen fel lehet hozni ellenérveket és mivel az egyik „tábor” Rezníket nyomta a másik Mikát, ezért azt javasoltuk, hogy támogassunk egy 3. személyt aki egyik „tábornak” sem a jelöltje. Azt hiszem ez így lett volna a korrekt.

 

Ezért kértük az ellenzéket, hogy ne Mikát támogassák az 1. fordulóban (ahol sok jelölt volt még versenyben), hanem egy másik jelöltet juttassanak a 2. fordulóba (ahol már csak két jelölt fog versenyezni) és akkor hajlandóak vagyunk Rezník és a Smer, SNS ellen szavazni. Tehát egy másik jelölt legyőzheti Rezníket, de Mika nem. Ők ehelyett azért is Mikát juttatták be a második fordulóba, ezzel ők el is döntötték, hogy Rezník lesz az RTVS igazgatója. Ha más jelöltet támogatnak, úgy ahogyan azt javasoltuk, akkor másképpen alakulhatott volna.

 

Most pedig az ellenzék (a média segítségével) háborog és minket támad. Ezért írtam azt az elején, hogy az ellenzék nem az ésszerű megegyezésre törekszik, hanem a konfliktusra és a lejáratásra, hiszen tudják, hogy a média segít nekik ebben. Ha elfogadják a Híd javaslatát akkor más ember lehetett volna az igazgató, de akkor ugye nem lehetett volna támadni, kritizálni… ebből látszik, hogy ők sajnos nem a megoldást keresik.

 

Mégy egy fontos tény: hazugság az amit az ellenzék terjeszt, hogy a Hídon múlott vagy a Híd megakadályozhatta volna Rezník megválasztását, hiszen 95 szavazatot kapott. Így ha még az összes Hidas Mikát támogatta volna, akkor is Rezník nyer. Tehát az emberek szemébe hazudnak!

 

Ami pedig a magyarság számára fontos lehet, Rezník, az új igazgató ígéretet tett a Pátria rádió és a nemzetiségi tv adás fejlesztésére, amit Mika is elhanyagolt.

 

Mindenesetre egy ilyen sokadrangú probléma miatt, mint az RTVS igazgatója, nem fogjuk szétverni a koalíciót. Számunkra sokkal fontosabbak azok a problémák amelyek az emberek mindennapjait érintik, mint például az iskolák támogatása, a magyar nyelv bővítése, kultúra támogatása, infrastrukturális fejlesztések, nyugdíjak emelése, adócsökkentések, leszakadt régiók segítése. Hiszen ezekkel lehet az életminőségen javítani és a nemzetiségünket megőrizni!

 

basti2006.sk, Miért Rezník lett az RTVS igazgatója? Ezért!

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!