Rengeteg ember utazik kilométereket azért, hogy a média által népszerűsített szép helyeket lássa. Külföldön. Pedig csodás élményeket itthon is átélhetünk. Felvidék számos természeti kinccsel, turisztikai érdekességgel ékeskedik. Gondolhatunk itt a festői tájra, épületekre, régiókra.

 

Óbást mellett

 

Míg sokan az elbűvölő Erdélybe utaznak megnyugvást keresve, addig egy gömöri kirándulás hasonló érzéseket ébreszthet az emberben. A dimbes-dombos táj vonzza a látogatót, aki elmerengve a látottakban pillanatok alatt érzi, hogy a domboldalhoz vágyik, ahol a szabadság, nyugalom várja.

 

A településeken mintha megállt volna az idő kereke, néhány falu összeképét ugyanis nem befolyásolta a modernkori építkezési forgatag. A nagy forgalom itt nem okoz problémát, közlekedési fennakadást csak a legelni vonuló állatok okoznak.

 hirdetes_810x300  

 

Megcsodálhatjuk mindazt, amit őseink ránk hagytak. A macskaköves terek mellett egy-két útszakasz ramaty állapota is az erdélyihez hasonló. Nem beszélve a növényzet gazdagságáról. De ettől elbűvölő! Mert az embernek, bizony, erre van szüksége…

 

Tartsanak velünk Gömörországba és Fülekre:

 

Óbást község környékén

 

 

 

 

 

 

Egyházasbást 

 

 

 

 

Ha megszomjazna…

 

A Völgy

 

 

 

 

 

 

 

Ajnácskő

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fülek

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 16 olvasónak tetszik ez a cikk.