Nyitókép: Daily Mail/screenshot

 

A kutatók létrehozták a Mindy nevű groteszk modellt, amely szerintük bepillantást enged abba, hogyan nézhet ki az ember kevesebb mint 800 év múlva a technológiától való függőségük következtében. A görnyedt hátú, széles nyakú, karmos kezű, sőt, még egy második szemhéjpárral is rendelkező Mindy a 3000-es évek embere lehet.

 

Sok ember számára egy pillanat, amikor nincs a szeme előtt a telefonja vagy a laptopja, egy egész életnek tűnhet. Egy rémisztő modell azonban arra ösztönözhet, hogy kevesebb időt töltsünk az eszközeinkkel – olvasható a Daily Mail cikkében.

 

A kutatók létrehozták a Mindy nevű groteszk modellt, amely szerintük bepillantást enged abba, hogyan nézhet ki az ember kevesebb mint 800 év múlva a technológiától való függőségük következtében.

 

A görnyedt hátú, széles nyakú, karmos kezű, sőt, még egy második szemhéjpárral is rendelkező Mindy a 3000-es évek embere lehet.

 

„Tudományos kutatásokat és szakértői véleményeket vetettünk össze, majd egy 3D-s tervezővel együttműködve megalkottuk a jövő emberét, akinek a teste fizikailag megváltozott az okostelefonok, laptopok és más elektronikai eszközök következetes használata miatt”

 

– magyarázta a modellt megalkotó cég.

 

A modell szerint az évekig tartó okostelefon és képernyő bámulása görnyedt testtartást eredményez. Miközben kezünk „karom” alakúvá fog formálódni az okostelefonok markolása miatt.

 

Nikola Djordjevic a Toll Free Forwarding munkatársa szerint kialakulhat az „okostelefon könyök” is. A könyök hosszú ideig történő hajlított tartása – leggyakrabban a telefon tartása közben – megnyújthatja a könyök mögötti ideget, és nyomást gyakorolhat rá – magyarázta Djordjevic.

 

 

Ha órákon át bámuljuk a képernyőt nemcsak görnyedt lesz a hátunk, hanem a nyakunk is megvastagszik a modell szerint.

 

„Amikor számítógépen dolgozunk vagy a telefonunkat nézzük, a nyak hátsó részén lévő izmoknak össze kell húzódniuk, hogy a fejünket felfele tartsák”

 

– mondta  K. Daniel Riew, a New York-Presbyterian Orchidea Gerincgyógyintézet munkatársa.

 

Így minél többet nézünk lefelé, annál jobban elgyengülnek a fejünket kiegyenesítő izmok ezért nagyobb erőkifejtésre van szükség, hogy egyenesen tartsa a fejünket.

 

További groteszk tulajdonságok, amelyekre számíthatunk: a vastagabb koponya és a kisebb agy, valamint egy második szemhéj, amely megakadályozza a túlzott fényhatást.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.