Zuhanórepülésben az Új Szó. Tömegével fordulnak el az egyetlen magyar nyelven megjelenő szlovákiai napilaptól az olvasók.

 

Az egykor szebb napokat látott újság eladott példányszáma 2015 decemberében már a 18 ezret is alig érte el. Ez a második legalacsonyabb mutató az újság történetében (az eddigi legkevesebb eladott példányszám 2015 augusztusban volt, alig 17 827 darab.)

 

Összehasonlításként: 2014 decemberében még 500-zal, 2013 év végén 1700-zal több olvasója volt a mára kendőzetlenül a Most-Híd kampányújságjává silányult napilapnak.

 

A folyamatos zuhanás tavaly december óta vélhetően tovább gyorsult, hiszen az elmúlt hetek, hónapok egyre durvuló Új Szós hangvétel hatására sorra mondják vissza az előfizetést a jóérzésű olvasók.

 hirdetes_810x300  

 

Legutóbb a Losoncon élő Böszörményi István, helytörténeti író, néprajzkutató, köztiszteletben álló nyugalmazott gimnáziumi tanár, a nógrádi magyar közélet meghatározó személyisége jelezte nagy port kavart cikkében, hogy nála is betelt a pohár.

 

„Csatlakozom azok népes táborához, akik az Új Szót már kézbe sem veszik, mint annak a pártnak a szócsövét, amely fennen hangoztatja, hogy MOSZT HIDakra van szükség, de nem veszi észre, hogy felégeti maga mögött a magyar közösséggel összekötő hidat. Ezennel lemondom a lap több mint hat évtizedre visszanyúló előfizetését.” – Írta a Körképen is megjelent cikkében.

Böszörményi István példájára több tucatnyian reagáltak. Például Bauer Győző professzor is,  aki szerint az Új Szó nem csupán egy párt szócsővé vált, hanem a szlovákiai magyarok nemzeti tudatát rombolóvá is. Olvasóink közül is többen jelezték, hogy az elmúlt időszakban ők is visszamondták, vagy a napokban visszamondják az előfizetést.

Most betelt a pohár.

Közzétette: Körkép – 2016. február 12.

 

Az Új Szó egyre nagyobb morális és gazdasági problémáiról már legutóbbi cikkünkben is beszámoltunk. A helyzet azóta csak tovább romlott. Hogy mindez mennyire mutatkozik meg az újság  példányszámának további csökkenésében, a következő napok adataiból kiderül.

 

Új Szóval kapcsolatos korábbi cikkeink Itt és itt olvashatók.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!