Két lehetőséget szalasztott el Magyarország a nemzeti összefogást illetően, és mindkettő kapcsolatos valamilyen formában a népszavazással és rombolással.

 

Egyrészt tavaly ősszel volt egy kormány kezdeményezte népszavazás a nemzet függetlenségéről, a másrészt pedig egy erősen ellenzéki színezetű népszavazás-kezdeményezés a nemzet nagykorúságáról, hogy merjünk-e nagyok lenni és nyári olimpiát rendezni? Nem mertünk!

 

Ma már tudjuk a választ: a nemzeti egységfront nem állta ki a próbát egyik esetben se!

 

 hirdetes_810x300  

Balliberális rombolás

 

A magyarországi balliberális erők nem akarták függetleníteni magukat az EU nemzetállam ellenes irányvonalától, sőt a kezdeti nekibuzdulás után az olimpia mögül is kihátráltak. Kiskorúsították mindezzel az egész nemzetet, sőt a határon túli nemzetrészeket is! Tették mindezt rombolva: ősszel a népszavazás ignorálására bíztatták az embereket, télen pedig az olimpia megrendezése ellen gyűjtötték az aláírásokat szánalmas szorgalommal.

 

Kép: mandiner.hu

 

Hogy elérték céljukat? Kétlem! Csupán élni akartak a lehetőségekkel, hogy keresztbe tehessenek a Fidesz-KDNP kormánynak! Viszont erősebbek nem lettek! Gyámoltalan, csupán gyűlöletkeltésre alkalmas pártocskákká zsugorodtak, nemzetietlen viselkedésükkel még inkább a kormánypárt malmára hajtják a vizet a jövőre esedékes országgyűlési választások előtt.

 

Igaz, most egy újabb mozzanattal (momentum) bővült a palettájuk: a Momentummal, amelyet első nekifutásra Tiszavirág néven gondoltak bejegyeztetni egyszer használatos mozgalomként, de aztán mégis úgy gondolták, hogy a momentum jelentése kifejezőbb röpkeségük kifejezésére. Ennél azért hosszabb időre számítottak a politikai életben! De mivel hivatalosan bejelentették az olimpiai pályázat visszahívását, okafogyottá vált létezésük is a balliberális oldalon. Sőt kényelmetlenné is váltak ott!

 

 „A mór megtette kötelességét, a mór mehet.”

 

A fiatal civilmozzanatosok belekóstolva az aláírásgyűjtő pultok mögött a „nagypolitizálásba”, nem biztos, hogy most hagyják magukat hazaküldeni anyuka szoknyája mögé…Mert az is lehet, hogy megtetszett nekik a médianyilvánosság, a közszereplés, ami ilyen vagy olyan előjelű közismertséggel jár.

 

Ha maradnak, akkor viszont valamit ki kell találniuk gyorsan! Népszavazás ugyanis nem lesz, gyűlölködve továbbrombolni a kampányban nem lesz módjuk. Hát akkor mihez lehet fogni, mi lesz az új téma, mivel lehet az országot járni és butítani?

 

Gyűjtsenek például aláírásokat a téli olimpia magyarországi rendezése érdekében!

 

Lelki szemeink előtt hócipőkben, sítalpakon, korcsolyákon újra megjelenhetnek aktivistáik tavasszal a budapesti aluljárókban, pályaudvarokon, forgalmas helyeken lejmolva az aláírásainkat, újra molesztálni kezdhetik az embereket. És érvelni fognak vadul, teljesen meggyőződve igazukról a téli olimpia megrendezését illetően:

 

  • A téli sokkal olcsóbb, mint a nyári!
  • Olimpiai falu adva van az aggteleki cseppkőbarlangban.
  • Idén is befagyott a Velencei tó, nem kell új műjégpályát építeni, a partról jól látni a versenyeket.
  • Hiszen Galyatetőn még tegnap is volt hó, ha nem lesz, fújhatunk.
  • Magyarországi olimpikon nem indul a téli olimpián, nem kell felesleges pénzt kidobni a felkészítésükre.
  • A rendezésig felvetethetünk újabb sportágakat a téli olimpiai játékokra, például csepűrágást, sárdobálást, amihez nem kell se hideg, se magaslat, és amikben jók is vagyunk!
  • Sok műhó semmiért!

 

Az aláírásgyűjtés sikerén felhevülve a Momentum vezetője kijelentette, hogy innentől bármi lehet a cél! Isten, óvd Magyarországot!

 

Száraz Dénes

Nyitókép: origo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!