Amióta kitalálták és beindult ezerrel a FB, sokkal egyszerűbbnek tűnik tüntetést szervezni. Könnyebb tömeget szervezni, megközelítőleg meg lehet jósolni a tüntin résztvevők számát, személyét! Az előbbit pontatlanul, mert nem mindenki megy el, aki jelezte részvételét a közösségi oldalon, de olyan is akad bőven, aki nem jelzi, és mégis ott van. Az utóbbit, a személyazonosságot a FB-os visszajelzése alapján talán még kísérik megkülönböztetett figyelemmel, de persze, semmi se kizárt!

 

Divat lett a tünti!

 

Merthogy a pesti szlogen ezt a gyülekezési és tiltakozási formát is kiskorúsította a dili, bünti, tuti, szitu, figyu szavakhoz hasonlóan.  Pedig nem csak a fiataloké a FB, nem csak a fiataloké a tér (Miénk itt a tér…). Beindultak a fiatalok Pozsonyban, beindították a fiatalokat Budapesten! Mindkét fővárosban a demokrácia védelme a tét, a célkitűzés viszont eltérő. Amíg Pozsonyban a korrupcióellenesség és az áldatlan közállapotok hívták életre a tüntetéseket, addig Budapesten előrehozott kampánynyitóként már a hatalomért folyik a harc.

 

 hirdetes_810x300  

[stw]

 

Korrupció takarodj Pozsonyból, Orbán takarodj Budapestről!

 

Micsoda különbség! Amíg Pozsonyban a szervezésre pénzt kuporgattak adakozásból a szervezők, addig Budapesten bizonyos pártkörök és pártokon kívüli külföldi pénzügyi körök pénzelik a megmozdulásokat. Pozsonyban Sor(o)stalanság, Budapesten állítólag Soros fémjelzi a törekvéseket. Még büszkék is lehetnénk arra, hogy a magyar fővárosra jobban odafigyel a politikai és főleg a pénzügyi nagyvilág, hogy Orbánt nagyobb ellenfélnek tekintik, mint Ficot! De nem vagyunk rá büszkék, inkább kedvetlenek!

 

„A pesti nyikhajok kimennek tüntetni a zsidó migránssimogató milliárdos elitegyeteme miatt” – most folytassam? A választópolgárok zöme ezt látja, miközben pár ezer pesti jófej örül egymás fejének, és kimegy bulizni a térre, ezen a héten például hatszor. A budapesti utcákon és tereken a CEU melletti kiállás pont arra jó, hogy tovább erősítsék a teljesen torz társadalmi megosztódást Magyarországon. Ne tévesszen meg senkit, hogy a FB faláról minden ötödik ember kimegy tüntetni, ne tévesszen meg a tereken a zajos tömegből áradó álerő. A tömeg erős dolog, ha van célja, de ennek a budapestinek nincs!

 

Ez a tömeg csak azt akarja, hogy ne szűnjön meg  CEU – csak szólok, nem is fog. A civil szervezetek elszámoltatása sem azok megszüntetését jelenti, hanem csak a rejtett pénzforrások kilétének és szándékának felfedését – csak szólok, a soros Amerikában sokkal szigorúbb törvény van erre. A budapesti „tömeget” utcára vivők ürügyeket keresnek a magamutogatásra, momentumemberkék és festékdobálók gondolják, hogy rakétarajtot vehetnek politikai karrierükhöz már 2018-ban. Komolytalanok! Az ellenzéki homokozóban van a helyük nekik is, meg a csúszdán! Káoszt viszont okozhatnak, és nem csak a tömegközlekedésben, ami viszont egyáltalán nem fogja növelni népszerűségüket. Azt gondolják, hogy a zavarosban könnyebben lehet halászni.

 

A CEU ügy önmagában marginális dolog. Tíz millió emberből hányat érint? Hányhoz jut el a probléma? Hasonlóan a civil szervezetek elszámoltatásának törvénye? Hogyan lehet ezeket egybevetni mondjuk, a rezsicsökkentéssel vagy a határvédelemmel, migránsbefogadással? Amik viszont mindenkit érintenek! Amíg csupán ezek a témák feszülnek egymásnak, Orbánnak nem kell félnie a jövőre esedékes parlamenti választásoktól! Ficonak viszont igen: mert a pozsonyi tüntetők valós, mindenkit érintő dolgokkal foglalkoznak: a hatalommal visszaélőket állítja szembe az országban a nélkülözőkkel, kivándorlókkal, kiszolgáltatottakkal, elégedetlenekkel.

 

Pozsonyban őszinte szándékkal közelítik meg a valóságot, Budapesten pedig álproblémákat vetnek felszínre a tüntiszervezők!

 

Száraz Dénes

 

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!