Meg kell állítani a világ katolicizmusa elleni belső, s külső támadásokat!

 

A napokban, a Nantes-i gótikus katedrálisban történt tűzeset döbbenetes, egyben tanulságos némaságba borította Európát, ennek még épp ésszel rendelkező, toleráns polgárait. Ez a némaság nagyobb erővel bírt, mint egy vulkánkitörés, hiszen jelezte: itt, s most valami nagyon rossz dolog történt, sürgősen lépni kell!

 

Notre-Dame után újabb francia katedrálisban ütött ki tűz

 

 hirdetes_810x300  

Az intolerancia kontinensünkön is elérte azt a piros vonalat, melyet már-már pofátlan kreténizmusnak, bizonyos vallási csoportosulás ellen elkövezett durva bűnténynek is nevezhetnénk.

 

Míg ugyanis, a Notre Dame katedrális tűzesetével kapcsolatban maga a francia államelnök, Emanuel Macron rohant kezét-lábát törve kijelenteni, nem történt készakart gyújtogatás, s ígért fűt fát annak érdekében, hogy a világ legcsodálatosabb, s legértékesebb műemléképületét a lehető legrövidebb időn belül rendbe hozzák. A nem politizáló tűzvédelmi szakemberek, az egyszerű, sok szerencsétlenséget látott, tapasztalt, „bakancsos” tűzoltók, nem az állami PR has dumáit mantrázva „súgtak” a keresztények felé:„A jelek szerint nagyon is valószínű, hogy gyújtogatás történt, hiszen az állványokat körülvevő kerítés ajtói érkezésünkkor, tárva nyitva voltak.“

 

A francia hatóságok kihallgatnak egy férfit a katedrálisban történt tűzeset kapcsán

 

A „tűznézők” között tapasztalt szociofotósok is megragadtak világgá küldött fényképeiken számos, a rosszindulat jeleit viselő vihogó arcot, a térdre zuhant imádkozó ős francia keresztények, s nem keresztény honfitársaik, s a jóérzésű turisták mellett. Ezek az untoleráns, kisbetűs emberkék (több világhírű pszichológus is kiértékelte az egyes sajtó-fotó kiállításokon ezek arcmimikájának jelentését) muszlim bevándorlókként egyszerűen képtelenek voltak titkolni a kárörvendésről tanúbizonyságot tevő érzelmeiket.

 

A gond az ilyenekkel az, hogy Európába érkezvén még csak jelét sem mutatják a beilleszkedésnek, nyelvtanulásnak, a továbbképzésnek, munkakeresésnek, számukra a saría (iszlám vallásjog) a szent, s egyetlen iránymutató. Tehát a szociológusok nem véletlenül fújták meg vészkürtjeiket: nem telik el húsz-harminc év sem, a gyorsan szaporodó, az agressziót természetesnek tartó betelepültek saját pártjaikat megalapítva, ide beépülve, elérhetik a saría bevezetését a törvényhozásban. S ez az a pont, ami Európa végét jelentheti. Ugyanis, egy ilyen tömeg ellen már sajnos nem lesz kinek ellenállnia.

 

(Megjegyzés: annak idején kiemelt hírként szerepelt, hogy 2011-ben népes muszlim tüntetők követelték Londonban a saría bevezetését az Egyesült Királyságban. Az Islam4 UK /Iszlámot Angliában/ nevű tüntetés szervező, Anjem Choudary kijelentette, azon lesz, hogy eltöröljék a brit törvényeket.)

 

Három tűzfészek, egyszerre aktivizálva

 

A Nantes-i templomtűzzel kapcsolatban így hangzott a hivatalos, most már az állami „PR trombita” bevetése nélküli szakvélemény:

 

Nem kizárt a készakart gyújtogatás ténye. Le sem tagadhatják, hiszen az eset kapcsán a tűzoltók különböző helyeken aktivizált, három tűzfészket találtak, melyek egyszerre kezdtek el égni.

 

Mivel most maga az államelnök vagy miniszterei eleinte jóformán szóra sem érdemes esetként kezelték a történteket, ezzel sok mindent üzentek, persze nemcsak a francia keresztények irányába. Ugyanis, aki tudja, hogy a bevándorlások, az iszlám becipelése mennyi kárt is okozott már eddig is Franciaországnak (Marseille, Franciaország második legnagyobb városa lakosainak már több mint a fele iszlám vallású bevándorló), az már ne is csodálkozzon azon, hogy egyes templomokat mecsetekké változtatnak, vagy más, alantas célokra használják. Jelenleg 250 francia templom vár lebontásra, mindez az Emanuel Macron vezette államapparátus asszisztálása mellett.

 

Már vártam, mikor emeli fel hangját Ferenc pápa is

 

Azután, amikor Recep Tayyip Erdogan, a korábbi, sikertelen török puccskísérlet után folytathatta elnöki működését, népe előtt mondott valami olyasmit, amivel vérig sértette a nyugati világ kereszténységét. Persze nemcsak azt.

 

Kirill orosz ortodox pátriarka és Bartolomaiosz konstantinápolyi pátriarkával karöltve, az utolsó két évben kemény diplomáciai tárgyalásokat folytattak a török elnökkel azzal kapcsolatban, hogy álljon el abbéli tervétől, hogy a ma múzeumként működő, a világörökség egyik legértékesebb kincsének számító Hagia Sophia kultuszhelyet – mecsetté, vagyis iszlám imahellyé alakíttassa át.

 

Erdogan elrendelte az isztambuli Hagia Sophia mecsetté alakítását

 

Amikor az említett kegyhely II. Mehmed szultán kezébe került, azt dzsámivá alakítatta át. A számos történelmi fordulat, vesztes és nyertes háborúk után később, a 15. századig ortodox keresztény templomként működő Hagia Sophia-t a modern Európához való közeledés jegyében Kemal Atatürk múzeummá nyilvánította, vagyis kinyitotta ajtóit a világ előtt, így százmilliók láthatták eddig az itt található keresztény emlékeket. Többek között Szent László király leánya, Piroska egyetlen, az utókor számára fennmaradt teljes alakú ábrázolását a Hagia Sophia belső tereiben. Hogy meddig, az a jövő zenéje.

 

Utoljára ilyen  jó ügyekben történő kemény diplomáciai csatározást Kirill orosz pátriarka és Bartolomaiosz konstantinápolyi pátriarka közös harca előtt II János Pál pápa, s jobb keze, a pápai posztjáról kétes körülmények között eltávolított XVI.Benedek pápa részéről tapasztalhattunk  a korábbi években, a világ ügyeinek jobb sorsra terelésének érdekében.

 

Kalita Gábor /Gábriel/ „ A nő és a férfi kapcsolata a kereszt jegyében” Mixed media – 2020 Repro-fotó: az alkotó archívuma

 

Persze Erdogan-nál tiltakozott az UNESCO, az EU, Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, s ezek után végre megszólalt az Argentin viszonyokból Európába érkező, itt ma szolgálatot teljesítő Ferenc pápánk is, aki egyik vatikáni beszédében nem tetszését jelezte Erdogan döntésével kapcsolatban.

 

A tiltakozások ellenére a török bíróság döntése alapján pénteken már muszlim hívők imádkoznak a Világörökség listájáról eltávolított Hagia Sophia-ban.

 

Elindult a keresztény hagyomány révén naggyá vált Európa muszlimmá való formálásának fű alatti, alantas folyamata?

 

Véleményem szerint mind a francia templom tüzeknek, mind a Hagia Sophia muszlim kegyhellyé való kreálásának, mind az amerikai kereszténység szimbólumai ellen való brutális támadásoknak is van egy kimondottan kemény üzenete felénk európai katolikusok, s általában a világ kereszténysége felé. Méghozzá az, hogy:

 

„MEGENGEDHETJÜK MAGUNKNAK!”

 

Igen, megengedhetik maguknak, mivel a keresztény jó lélek, a keresztény hívők mai  toleráns viselkedése, a bocsássunk meg a bűnösöknek viselkedésmód lopakodó utat biztosít az újmarxizmusnak, az intoleranciának, a Gender eltűrésének, a gyerekek megrontásának, a különféle aberrációknak, vagyis általában az európai ember számára nem természetes, elfogadhatatlan fajtalankodásnak.

 

EZ ELLEN A LEGSÜRGŐSEBBEN – TENNI KELL!

 

Igen, a gazdasági bevándorlás, a pandémia súlya alatt még épp hogy lélegző Európával kapcsolatban Erdogan is kiérezte azt, hogy eljött annak a történelmi pillanatnak a kezdete, amikor, persze ma még csak teoretikusan, de szervezheti már az Európa elleni török hadjáratot. Hatalmas hadseregének, a NATO második legerősebb hadseregének „előretolt” egysége már most is itt hepciáskodik Európa közepén. Csupán Németországban több mint ötmillió török él, s még emlékezünk arra, hogy a török elnökválasztás idején Németországot is amolyan választási felvonulási terepként kívánták használni, amit polgári elégedetlenségekkel, utcai megmozdulásokkal fűszereztek meg.

 

A török mindig is területhódító nemzet volt, s amelyik nemzet az évszázadok folyamán valóban megszenvedte ezt, az a magyar volt

 

Az „előretolt hadosztály” legutóbb Ausztriában idétlenkedett, amikor az itt élő törökök és kurdok, a valamikori monarchia központjában kívánták elintézni (utcai összecsapások, üzletek kirablása, gépfegyveres támadások) problémás ügyeiket. S persze mindehhez az osztrák rendőrségnek, a szolgálatoknak kellett hatalmas kiadások közepette biztosítani polgáraik relatív biztonságát, s azt, hogy a két, Európába betolakodó, számunkra idegen kultúrát s vallást képviselő nép fiai  tömegesen agyon ne verjék egymást.

 

Persze, az sem kizárt, hogy az „előretolt hadosztály” hamarosan új „dandár egységekkel” bővül majd akkor, amikor Erdogan megunja az Európával való egyezkedést, s több millió kontinensünkre vágyó idegent ereszt rá szeretett Európánkra.

 

Az angolok EU-ból való távozása után a „merkeli” német hegemónia virágba borulásának a szemtanúi lehetünk?

 

Vagyis, végképp gondolt-e arra Merkel kancellár, amikor a Wilkommens jegyében egyszerre milliós nagyságrendű embertömeget invitált Európába, hogy ezzel egyetemben meghívást kapott az erőszak, a vallás és polgárháborúk előszele? Vagy talán ezt súgták neki és korábban kumpánjainak (Jean-Claude Junckers, Martin Schulz, Franz Timmermans) a háttérhatalmak annak jegyében, hogy így lehet a legegyszerűbben tönkre tennie Európa még létező (?) keresztény kultúráját?

 

hdr

 

Kétezer táján, amikor Angela Merkel szó szerint kifúrta posztjáról azt a Helmuth Kohl, volt kancellárt, aki a német Kereszténydemokrata Unió pillérét képezte, aki megalapította a keresztény konzervatív irányvonalat képviselő Európai Néppártot.

 

Merkel, miután kancellárként hatalomra került, szemmel láthatóan a fokozatos leépülés útjára jutott nemcsak a német, de az európai keresztény hagyományú világ. A befolyásos ”hölgy” azt is tétlenül szemlélte, hogy Manfred Weber miként építette le, tűzdelte tele a Soros-alapítványok által istápolt, baloldali zöld zsebpártokkal a Néppártot. Ma ugyanezt teszi az a liberális Donald Tusk, aki még kegyetlenebb módszerekkel harcol a nemzetállamok léte, s a konzervatív keresztény erők ellen, holott szülőhazája, a többségében vallásos Lengyelország népe nem ezt várja el tőle.

 

A vég kezdetét jelzi: a német Immerath településen volt található Szent Lampert neoromán templom elbontása, 2018-ban?

 

Óriási volt a felháborodás Németországban, a hívők kemény tiltakozása mellett a  Greenpeace bekapcsolódása sem segített a rombolás megakadályozásában. S, ki hallgatott a „legnagyobbakat,” amikor az eset megtörtént? Kedves olvasóm előre tudja a választ: Angela Merkel kancellár, s „udvartartása.”

 

Persze, amikor Vlagyimír Iljics Lenin a gyilkos diktátor, vagy a kommunista ideológus, Marx szobrának elbontását követelik az európai, s konkrétan a német keresztények, erre nem ad felhatalmazást „szeretett” muttink. Vagy talán az említett „úriemberek” mutti kedvencei közé tartoznának?

 

Ezek a ma nagy dobra vert ügyek persze, nem mai keletűek.

 

Még jól emlékszem, a német Schweren város polgárai 2002-ben keményen tiltakoztak az ellen, hogy a mai napig áll városukban egy négy méter magas Lenin szobor. 2012-ben ismeretlenek festékkel öntötték le a szobrot, ezt persze valakik nagyon gyorsan rendbe rakták. A városkában a mai napig ott áll ez a szocreál stílusban megalkotott „madár-ijesztő.” Tehát, sorakoznak Németországban az újabb és újabb  (Gelchenkirchen, Trier stb.)  Lenin és Marx szobrok. Vagyis, ez azt jelenti, hogy  a „Szebb jövő” egyikünket sem kerüli majd el?

 

Az „amerikai álom” helyett anarchia és gyűlölködés?

 

Sajnos nemcsak Európa nyugati felében állt fejre a világ, hanem a jelen Amerikája többszörösen is bizonyítja, milyen káosz állapotok elindítására is képes az anarchia, a gyűlölködés, az utcai erőszak.

 

Míg a „Fekete élet számít” mozgalom nevében embereket ölnek meg, mert kimerik mondani, hogy minden élet számít, amíg feketék futkároznak az utcán, hátukon lopott lapos tévével, közben lábuk között himbálva olyan legmodernebb gépfegyvereket (vigyázat, most ők helyettesítik az Államok bizonyos tartományaiban a visszahívott rendőrséget), melyekkel rendszerint a hadseregek különleges kommandósai rendelkeznek, közben a keresztény jelképek, szimbólumok ellen is elindultak a brutálisabbnál brutálisabb támadások.

 

Kalita Gábor /Gábriel/ „MS Mester tiszteletére” – patinált asszamblázs -2006 – 140×100 / Az alkotás 2006-ban került először bemutatásra az Esztergomi Keresztény Múzeumban, a „Kortárs művészek MS Mester nyomában-500” című kiállításon. A korpusz testen látható „Mária vizitációja Erzsébetnél” c. festmény, a nyolc darabból álló, 1506-ben, Besztercebányán felavatott, MS Mester oltárképe egyik darabjának kicsinyített, felfestett táblaképe/. Repro-fotó: az alkotó archívuma

 

Vagyis, ha fehér ember ül az autóban, s közelben találtatik néhány katolikus szimbólum, nemzeti örökség, annak, azoknak Amerikában – adott körzetekben – annyi.

 

– A világ hírközlő médiái Los Angeles érseksége által lett informálva arról, hogy egy szentté avatott Ferences szerzetes, Junipero Serra általa alapított katolikus misszió egyik templomát, utcán zavargó, rabló csőcselék, a napokban felgyújtották.

 

–  Missoriban ezen a héten egy Szent Lajos király szobrot tettek tönkre eszement anarchisták. Ő Franciaország királya volt 1226 és 1270 között, aki Európát védve a muszlim hordák elől sikeres keresztes hadjáratokat vezetett, aki kórházakat, menhelyeket alapított.

 

–  A floriai Ocalában mise közben, a hívők jelenlétében a Béke királynőjének ajánlott katolikus templomot gyújtották fel a vandálok.

 

– Az amerikai Catholic News Agency /CNA/ jelentette, hogy Bostonban a napokban Szűzanya- szobrot, és két katolikus templomot gyújtottak fel.

 

Mind  Donald Trump amerikai elnök, s az őt támogató Republikánus Párt számos képviselője, mind viszont Bill Donohue, az amerikai Katolikus Liga elnöke, nyilatkozva a Fox televíziónak, a „gyűlölet nyarának”  nevezték az Amerika szerte, a közelmúltban lezajlott eseményeket. Persze, meg is nevezték a randalírozókat: gátlástalan bűnözők, a háttérhatalmak által finanszírozott, baloldali aktivisták szervezésében támadták meg a nyugati kereszténység, és a nyugati kultúra jelképeit.

 

Resume

 

 Legyünk hívők, vagy békét kívánó ateisták, a fentiekben leírtak tanulságainak alapján, mindannyiunknak még fokozottabban kell ápolnia a konzervatív, keresztény európai hagyományokat annak érdekében, hogy gyerekeinknek, unokáinknak ne kelljen kontinensünkön megélniük azt a romlást, aminek lehetséges bekövetkezte nem csupán alaptalan jóslat.

 

Tehát, ne feledjük: Európa jele a kereszt, s koránt sem a félhold, a csillag, a saría jele, vagy a horogkereszt!

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

 

Kalita Gábor

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 13 olvasónak tetszik ez a cikk.