Nyitókép: körkép.sk

 

Mai hírlevelünkben a következő témákat vesszük górcső alá:

 

  1. A Fradi tábor is segít megnyerni a bajnokságot a DAC-nak
  2. Csalódás vár Ukrajnára a vilniuszi NATO-csúcson
  3. Ferenc pápa köszönetet mondott a szeretetteljes magyarországi fogadtatásáért

 

A híreket válogatta és magyarázatukat megírta: Micskó András.

 

 hirdetes_810x300  

Iratkozz fel hírlevelünkre,  hogy végigolvashasd a cikket! Ha így tettél, kérünk, ellenőrizd spam-fiókodat is, hátha oda érkezett meg a napi hírlevél.

 

A Fradi tábor is segít megnyerni a bajnokságot a DAC-nak

 

A hétvégi selejtező után azt gondolta volna az ember, hogy itt már csak Orosz Örs segíthet, ha odaáll a csapat közepére egy fotóra. Jobb kabala lesz, mint Manga Laci! (Apropó: mi a közös Orosz Örsben es Manga Laciban? Mindkettő értéket ment, de egyik sem politikus.) Be kell vallanom, tévedtem. Ide nem elég még Orosz Örs sem!

 

Amikor még mainstream volt „ruszkibérencnek” lenni itt Közép-Európában, lelkesedni a kommunista pártért, a Fradi volt a „magyarok” csapata. A csendes rendszerellenesek, a politikai üldözöttek, a megvetettek, mind ott voltak a lelátón: ők voltak a fradidrukkerek.

 

A Fradi tábor is segít megnyerni a bajnokságot a DAC-nak

 

A Fradi volt a csapat, amit nem kedvelt a hatalom. Talán ettől lett a rokonszenv a két tábor, a Fradi és a DAC szurkolói között. Aki ott ül a Fradi-meccsen, még ha nem is a „Béközépben”, akkor is érti, miért éneklik ott a Nélküledet!

 

Az utóbbi hónapokban nem volt meg a teltház a DAC-meccseken. Ennek okait ne firtassuk, ezt kutatni a sportigazgató dolga. A sportigazgató meg a tulajdonosé. Ő meg ugye, ért hozzá – és ha mégsem, attól még nem fogják leváltani. Tehát, ne azon gondolkozzunk, amin senki sem szeretne gondolkodni! Meccsre föl!

 

Teltház nincs, rokonszenv van: ide a Fraditábor kell! Egy megbízható, alulról építkező, apáról fiúra hagyományozódó szurkolótábor, ami magától tud szurkolni. Azt beszélik, hogy amikor nemrégiben újonnan érkezett „hivatásos”, de tájékozatlan vezérszurkolójuk megszidta őket, elégtelennek ítélt lelkesedésük miatt, a Béközép megvárta őt a stadion mögött, és néhány „jól elhelyezett” érvvel felvilágosították hatáskörének peremfeltételeiről. Azóta kellő figyelemmel és alázattal veri a dobot, ahogy azt egy rendes szurkolótábor elvárja – egy DAC-meccsen is.

 

Mondjuk, ha oda Bíró Tomi beszól egy csitítót, azt kell, hogy gondoljam, arra fel kell készülnie neki magának is! Merthogy a szenvedélyből szurkolók, imígyen „elkötelezett” kápóikkal, nem ahhoz szoktak, hogy a karónkiabálótól tudják meg, mit kell skandálniuk. Szóval, jön a fraditábor, jön Orbán, jön Rossi is, ott leszünk mind!

 

A Fradi egyszer már megverte a Slovant a BL-selejtezőben, most a DAC-nak is meg kell vernie, ha bajnok akar lenni! És akárhogy is van, szeretnénk, ha az is lenne! A Fradi kilenc ponttal vezeti a magyar bajnokságot, de a határontúli magyar foci is feltámadt! Az Eszék negyedik a horvát bajnokságban, a Sepsi hatodik a román kupában, és – minden szem a DAC-on!

 

Csapjunk oda, nyerjük meg! A Béközépen nem fog múlni!

 

Hajrá Fradi, hajrá magyarok! Hajrá DAC!

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy végigolvashasd a cikkeket!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!