Nyitókép: MTI

 

Van a vesztes szemlélet: úgysem lesz meg! 

 

Van a nagyszájú mindent is tudó, aki szerint a villám is máshol csap le, mint ahol épp megrázza! Na, ő otthon akar maradni! Mert a szája jár, de az esze nem!

 

 hirdetes_810x300  

Van az alibista, aki a sikert szeretné lefölözni, de önmaga nem tud sikert kovácsolni – ő a szlovák befutókat választja!

 

Van egy tény, hogy több a szlovák polgár, mint a magyar – és ez az urnáknál is így van –, és ez egyszerű matematika!

 

De!

 

Van egy magyar álom, amely x éve beteljesületlen! Lett magyar hit és magyar reménység! A magyar közösség romokban! Ebben a pillanatban mindegy, hogy miért! És függetlenül a politikai irányvonalaktól, ha valami nagyon ráférne a magyarokra, az egy csöpp siker, egy csöpp magyar becsület!

 

Reggel mankókkal tipegtek az idős emberek a szavazatukat leadni! Erőfeszítés a szavazóhelyiségbe jutniuk! A nénikéket az unokák vezetgették. Elmentek az unokák jövőjéért szavazni! Merthogy – mondják – nekik már mindegy, de az unokákért bármit megtennének. Talán még jobban emlékeznek arra az időre, amikor nem terhelte őket a demokrácia a választás lehetőségével! 

 

Aztán vannak, akik készen kapták a demokráciát, a választás jogát. Ebből az időszakból jobban emlékeznek a jogaikra, mint kötelességeikre. Szívesen el is odázzák az utóbbit, és szájtátva készítik a szelfit – hiszen így a sült galamb is könnyebben belerepül. Most jut eszembe, hogy szlovákul már feltalálta az egyik jelölt a legfőbb üzenetet, de ezt úgy tűnik nem fordítottuk le magyarra: Húzzál szavazni! 

 

Mert ezen jelmondat alapján a szlovákok elindultak a fülkékbe, és ha minden magyar is elindul, akkor sok-sok év után reális esélye van annak, hogy magyar képviselet legyen! Ha nem tepernek majd, együtt kérjük számon őket, de most be kell rugdalni őket a parlamentbe!

 

Legyen elég hited, mert a balsorsot most tudod bevégezni! A remény ott él minden olyan emberben, aki már leadta a szavazatát! A panaszkodó, önmarcangoló népségnek hadd legyen már egy igazi örömünnepe! Mennyire ráférne a sok lemondás, igazságtalanság után a felvidéki magyarra, hogy együtt örülhessünk, egymást támogatva érjünk el sikert, egymásnak mondhassuk: ez sikerült! Megcsináltuk!

 

Uram, adj elég erőt hozzá, hogy az emberek hite és reménysége beteljesedjék!

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.