Nyitókép: SITA

 

Mélyen Tisztelt Jourová Asszony!

 

Vagy, amint azt az Önök dokumentuma gendersemlegesen, nevével és titulusával javasolja megszólítani:

 

 hirdetes_810x300  

Věra Jourová Vice-president, Commissioner of Values and Transparency,

 

Örömmel figyelem, hogy kinevezése, 2019 óta amilyen lelkesen, szigorúan és fáradhatatlanul őrködik közös értékeinken. Ez a kitartás bizonyosan meggyőzött minden rosszindulatú kétkedőt, aki korábban esetleg hezitált volna az szándékainak tisztaságát illetően. Önmagában az a tény, hogy milyen szigorral fogja a rebellis magyarokat, megmelengeti minden európai szívét! És, Věra Jourová Vice-president, Commissioner of Values and Transparency, ez a szigor mégsem csap át soha abba a – felületes könnyedséggel akár elfogultnak is ítélhető – csapkodásba, amit ügyünk egyes barátai – Freunde Der Sache – megengednek maguknak.

 

Ezek után engedje meg, hogy felhívjam a figyelmét a hét elején Brüsszelben történt, és kedden kulmináló eseményekre! A NatCon betiltására gondolok. Csak azért bátorkodom, mert megnéztem Věra Jourová Vice-president, Commissioner of Values and Transparency hivatalos EU-s oldalát itt de nyomát sem láttam, hogy Věra Jourová Vice-president, Commissioner of Values and Transparency, vagy az ő csapata bármit is reagált volna ezekre a riasztóan transzparens eseményekre.

 

Az ezzel kapcsolatos döntések következményei, mint látja, Věra Jourová Vice-president, Commissioner of Values and Transparency, idő előtt öntötték el a nyilvánosságot. Így nem tehetünk mást, mint hatásukat az „Európai Ügy” érdekében minél gyorsabban minimalizálni. Ma talán elég volna Emir Kir azonnali elcsapása.

 

Ezzel Philippe Close főpolgármestert is megmenthetnénk (a belga államról és az unióról nem is beszélve), aki maga is mintha kicsit belekeveredett volna a dologba, amikor sikeresen (tehát alkotmányellenesen?) gyakorolt nyomást a Concert Noble-re, a helyszínre, ahol a NatCon-t tartották volna… Mielőtt még valakinek eszébe jut majd a kapcsolat, mert 2023 júniusában ő látta vendégül Alireza Zakani teheráni polgármestert, aki kicsit bemaszatolta magát „az emberi jogok súlyos megsértésével”, meg tagja volt talán a Forradalmi Gárda alá rendelt Baszidzs félkatonai szervezetnek is, mielőtt a főváros polgármesterévé lett.

 

De ez az Emir Kir, aki Belgiumot a náci rezsimhez hasonlította, mehet a levesbe, nem? Hibát hibára halmoz, és ezt ki lehetne használni! Persze javára írhatjuk, hogy nemcsak belga, de török állampolgár is, s ezzel a sokszínűség eleven megtestesítője, de emlékszik… a Covid alatt a török Nacionalista Akciópárt képviselőit fogadta (dupla felelőtlenség) – ki is csapták érte pártjukból a belga szocik. Ezek azért kicsit gázos gyerekek, nem illenek annyira a mainstream eu-s partiba, meg hát Kirrel együtt tagadják az örmény népirtást is… még szerencse, hogy a palesztinokat szívelik.

 

Ami talán elkerülte a figyelmét, az a Muszlim Testvérek Szervezete, ami a török-palesztin-iráni vonalat finoman összekapcsolja. Ami nekünk itt Európában nem azért kínos, mert „A Korán a mi alkotmányunk” a jelmondatuk. Ez még csak szólhatna a sokszínűség mellett. De Irán is benne van, és amerikai barátaink ettől újabban nemigen lelkesülnek. Kérdés persze, hogy mik Věra Jourová Vice-president, Commissioner of Values and Transparency jövőbeni tervei. Mert Orbán tréfái gyerekcsínyek csak az USA nehezteléséhez képest!

 

Ez az Emir Kir most olyanokat ír le, hogy ő jogállamban él (náci jogállam?), és a gyűlöletet hirdető emberekkel szemben neki kötelességei vannak. Meg, hogy ő előző este értesült a rendezvényről, amit Philippe Close már napokkal korábban fúrni kezdett. Hát vak is, vagy süket? Vagy a hivatalba sem jár be? Meg hivatkozik az OCAM-ra, ami semmiféle anyagot nem tett ki a weboldalára az esettel kapcsolatban (pont, mint ahogy Věra Jourová Vice-president, Commissioner of Values and Transparency sem). Ja, az OCAM – biztos minden belga tudja – az ő kockázatértékelő csapatuk. Négyes skálán Belgium állam kockázati tényezője 2019 óta sosem volt 3. alatt. Bár sehol sem olvasható mit írt ez a Kir az OCAM-nak, vagy ők mit Kirnek, de ha Kir mondja biztos minden szó igaz!

 

Írtam egyébként a hivatalába, mert képzelje, azok se raknak fel semmit, nehogy elolvashassa az EU oktondi polgára. Közben meg, egy, az MCC direktora, a magyarkodó Szalai Zoltán azt mondta – szerencsére csak az otthoni rádiójukban –, hogy a polgármester figyelmeztette a tulajt, hogy ne merje megrendezni az eseményt. Ez törvényes így? Meg, hogy a polgi munkatársa felhívta őt telefonon, és mondta, hogy ha kinéz az ablakon, láthatja, hogy elszállítják a kocsiját. És tényleg! Más hivatali emberek meg a belépőket fényképezték (amíg még beengedték őket). És rájuk küldte a rendőreit úgy, hogy egy darab papírjuk nem volt (jó, igen, két óra múlva már hozták azt is). A rendőrök azzal fenyegetőztek, hogy kikapcsolják az áramot.

 

(Egyáltalán törvényes ez, Věra Jourová Vice-president, Commissioner of Values and Transparency?) És ez még nem volt elég, ez a Szalai – bár nyilván téved, vagy egyenesen hazudik, ráadásul belgául nem is tud – azt mondja, Kir olyanokat írt, hogy [a konferencia résztvevői által képviselt] vízió nem csak etikai szempontból konzervatív (pl. az abortusz legalizálása és az azonos neműek házasságának elutasítása),hanem a szuverenitás védelmére is fókuszál, ami többek között euroszkeptikus hozzáállást is jelent. És mi, Věra Jourová Vice-president, Commissioner of Values and Transparency, érezzük, hogy igaza van!

 

De hiába, ha közben mindenféle teljességgel illetéktelenek, nem is belgák, még csak nem is EU-tagok, mint Rishi Sunak, meg a mindenlébenkanál Giorga Meloni (biztos a magyarok idegesítették fel őket) lázítani kezdtek, és De Croo miniszterelnök úr kénytelen volt olyanokat mondani, hogy ez a betiltás nem is alkotmányos…

 

Talán jogilag nem, de kit érdekel? Mindannyian érezzük az igazságot! Nem véletlen, hogy Close főpolgi minden helyi bírósága elutasította a szervezők fellebbezését! Ők értik az idők szelét! Először a Hotel Sofitel Brussels esetében, ahol már volt szerződés, és amikor a konferenciaközpont egyoldalúan felbontotta, a szervezők a helyi bíróságon megtámadták a döntést Aztán 3. helyszínen, a Claridge esetében, szintén úgy döntött a helyi bíróság, hogy Kir polgármester határozata teljesen rendben van. Ezután nyilatkozott a belga miniszterelnök, hogy ez alkotmányellenes. Aztán, még aznap este 10-re egy „ki nem kényszerített” bírósági meghallgatást hívtak össze, ami éjfélre határozott, és 04 órára megjelent a felülvizsgálati döntés, hogy a konferencia megtartható.

 

És itt van, amiért megszólítom, Věra Jourová Vice-president, Commissioner of Values and Transparency! Nehogy ebből az legyen, hogy Belgiumot a végén a 7. cikkely szerint eljárásnak vetik alá! Csak mert nagyon úgy néz ki, hogy először minden helyi bíróság elküldte a csudába a konferencia szervezőit, sőt, még azt is elnézték, hogy rájuk küldték a városi rendőröket, aztán meg, mikor a miniszterelnök posztolt, mindjárt lett új tárgyalás meg új döntés!

 

Tudja, Věra Jourová Vice-president, Commissioner of Values and Transparency, a magyarokat meg a lengyeleket épp a kormány bírósági befolyásolásának gyanújával sikerült kényelmetlen helyzetbe hoznia, és polgáraikat szegénységbe taszítani. Most meg, mintha a belga miniszterelnök egy szavára csinált volna hátraarcot az egész belga igazságszolgáltatás! Nehogy a végén ebből baj legyen!

 

Emlékszik saját vesztegetési ügyéből, milyen kellemetlen, amikor egyfolytában mindenféle bíróságok elé akarják citálni az embert! Még jó, ha három év után meghal az ügy köztudottan rákbeteg tanúja, és végre megkezdődhet a per! Attól kezdve aztán már gyors és igazságos ítélet születhet. Ahogy Önt/Magát/Azt is felmentették, Věra Jourová Vice-president, Commissioner of Values and Transparency. A „vesztes”, Zdeněk Špaček államügyész (akit azóta sem zártak börtönbe, pedig megérdemelné) azt mondta: „Ha Ladislav Péťa élne, minden másként alakulhatott volna. Nem javasoltam volna felmentést.” (https://www.idnes.cz/zpravy/archiv/rozvlekla-kauza-budisov-to-byl-i-trenink-na-vrazdu-kubiceho.A090717_153702_kavarna_anv)

 

Az Európai Értékek védelmét szem előtt tartó válaszát várva:

 

Micskó András

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.