Nem vagyok megelégedve, de nincs választésom – így reagált Andrej Kiska államfő Denisa Saková belügyminiszteri jelölésére.

 

 

„Ma Peter Pellegrini kormányfő értesített, hogy a Belügyminisztérum élére Denisa Sakovát jelöli. Elmondtam Pellegrini kormányfőnek, és most elmondom nyilvánosan is: mint államfőnek, nincs meg a hatásköröm ahhoz, hogy ne nevezzem ki a kormány egy tagját, de egy évek óta Kaliňák érájában tevékenykedő államtitkár kinevezését elszalasztott lehetőségnek tartom”

 

fogalmazott Kiska facebook-bejegyzésében.

 

 hirdetes_810x300  

 

Az államfő újra elmondta, hogy a legmagasabb politikai vezetők és a maffia összefonódásairól szóló gyanúk tisztázatlansága mellett „elfogadhatatlannak tartja” az emberek követelésének figyelmen kívül hagyását, akik valódi változásokat követelnek a rendőrséget és a belügyminisztériumot illetően.

 

 

„A kormányzó többség még mindig nem értette meg, mi történt Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása után a Szlovákiában. A kormány ezzel a jelöléssel megint képtelen volt egyértelmű jelét adni annak, hogy valóban szándékában áll a nyilvánosság bizalmának visszaszerzése”

 

írta.

 

Körkép.sk

Nyitókép: centrum.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!