Nem csak az számít, hogy mit eszünk, hanem az is, hogy mikor. Fontos a következetesség az étkezések időzítésében, a reggeli kihagyása pedig szinte bűn – figyelmeztetnek az amerikai szívgyógyászok.

 

A rendszertelen étkezés megzavarja az anyagcserét

 

Az étkezések tudatos időzítése és a reggeli beiktatása a napirendbe olyan egészséges étkezési szokások, amelyek csökkentik a keringési betegségek kockázatát – olvashatjuk az amerikai kardiológusok frissen kiadott állásfoglalásában, amelyet az American Heart Association (AHA) hivatalos folyóiratában, a Circulation-ben publikáltak.

 

 hirdetes_810x300  

Egyértelmű a kapcsolat a reggelizés és a szívbetegségek alacsonyabb rizikófaktora között

 

A szakértők nem győzik hangsúlyozni, hogy az egészséges – zöldség- és gyümölcsfélékben, teljes kiőrlésű magvakban, alacsony zsírtartalmú tejtermékekben, szárnyasban és halban gazdag, viszont vörös húsokban, sóban és hozzáadott cukrokban szegény – étrend önmagában véve is elengedhetetlen, csak hozzáteszik mindehhez, hogy az ételeink megválasztása mellett az étkezések helyes időzítése is hozzájárul a keringési rendszer épségéhez.

 

Fotó: Jen´s Kitchen

 

Egyértelmű kapcsolat mutatkozik például a reggelizés és a szívbetegség alacsonyabb rizikója között. Több tanulmány is kimutatta, hogy aki mindennap reggelizik, annál kisebb valószínűséggel alakul ki magas vérnyomás és emelkedett koleszterinszint, míg a reggelit elmulasztókra – ami az USA-ban a felnőttek 20-30 százalékát jelenti – inkább jellemző a túlsúly, a helytelen táplálkozás, a zavart cukor-anyagcsere, és a cukorbetegség.

 

 

A legelfoglaltabb embernek is helyet kell szorítania az időrendjében az étkezés és a testmozgás számára – szögezte le St-Onge. – Ezeket a tevékenységeket előre kell tervezni, és megfelelő mennyiségű időt kell hagyni rájuk.”

 

Forrás: origo.hu

Nyitókép: NDTV Food

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!