A Smerben nagy erőkkel keresik az új kabinet minisztereit. Korábbi sajtóértesülések szerint Kaliňákon kívül Ján Richter munkaügyi miniszter sem kap helyet az új kormányban.

 

A SITA hírügynökség információi szerint az új belügyminiszter Marián Saloň vagy František Imrecze  lehet. Saloň jelenleg a véldemi minisztérium smeres államtitkára, de korábban négy évik belügyi államtitkárként is dolgozott az I. Fico-kormány idején. Imrecze jeleneg a Pénzügyi Főigazgatóság vezetője 2012 óta.

 

Ján Richter helyére szintén két jelölt neve merült fel: Richard Raši smeres kassai főpolgármesteré, aki nemrég vált a párt alelnökévé is, illetve Ján Podmanický, aki a II. Fico-kormányban a szociálisügyi parlamenti bizottság elnöke volt, most pedig az alelnöke.

 

 hirdetes_810x300  

Kérdés még a kulturális tárca vezetése, ahol a SITA szerint egyelőre elég nagy tanácstalanság uralkodik pártban. Lehetséges kultuszminiszterként merült fel Erik Tomáš és Dušan Jarjabek neve, mindketten parlamenti képviselők. Tomáš ezn kívül Robert Fico médiatanácsadójaként is tevékenykedik, újabban pedig a belügyi tárca esetében is emlegetik.

 

Az új kormányfőt, Peter Pellegrinit az informatizációért felelős kormányfő-helyettesi pozícióban Denisa Saková váltja, aki belügyi államtitkárként dolgozott eddig Kaliňák mellett.

 

A nem smeres miniszteri posztokon egyelőre csak az igazságügyi tárcánál kell változásra számítani. Lucia Žitňanskát (Most-Híd) – akit az SNS kezdett ki a drogok dekriminalizációja és az isztambuli szerződés okán –  Gál Gábor, a vegyespárt frakcióvezetője válthatja az új kormányban.

 

Az SNS korábban jelezte, hogy nem tervez személyi cseréket az általa vezetett tárcáknál.

 

eTrend.sk

Nyitókép: eTrend.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!