Molnár Norbert, az Új Szó főszerkesztője a napilap mai kommentárjában akkorát hazudott, hogy saját újságja buktatta le őt ugyanebben a számban!

 

Történt, hogy október 8-án Strasbourgban, az Európai Parlamentben is bemutatásra került az MKP önkormányzati koncepciója. Ez az a dokumentum, mely a felvidéki magyarság megmaradásának és gyarapodásának feltételeit rögzíti.

 

Berényi József, Csáky Pál és Horony Ákos jogi szakértő a Kisebbségi Intergroup ülésén (ami egy EP-n belüli szakmai fórum) ismertette a koncepciót. Az MKP beszámolója szerint a „meghallgatáson több ismert magyar EP-képviselő is részt vett, akik a későbbi vitába is aktívan bekapcsolódtak“.

 

 hirdetes_810x300  
EP2
Berényi József, Csáky Pál és Horony Ákos jogi szakértő a Kisebbségi Intergroup ülésén. Kép: Körkép.sk

 

EP1
A meghallgatáson több ismert magyar EP-képviselő is részt vett. Kép: Körkép.sk

 

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a politikusok saját céljaikra használták fel az egészet. Ki-ki a maga érdeke szerint. Így tett a Fidesz, az MSZP, a Jobbik és a Most-Híd EP képviselete is. Ez eddig teljesen rendben van. Az sem meglepő, ahogy a funkcióhalmozó Nagy József megpróbálta olyan irányba elvinni a témát, mely minimum aggályos. Megszokhattuk már tőle. Nem először csinálta (erről bővebben itt olvashatsz).

 

De amit Molnár Norbert a Most-Híd pártlapjának főszerkesztője tett, az túlmegy minden határon. A cél, hogy a korábbi választások előtt már megismert kampánymanuál szerint amennyire csak lehet, radikális színben tüntesse fel az MKP-t. Riogasson, uszítson, nem válogatva az alattomos eszközökben.

 

Következzen két idézet, írásunk végén pedig az ominózus mai cikkek teljes terjedelemben:

 

Új Szó, október 12, első oldal: „Azt Nagy József is elismerte, hogy Berényi a vitában kiállt a békés rendezés mellett, elutasítva az erőszak alkalmazását

 

Új Szó, október 12, negyedik oldal, Molnár Norbert: „De ahelyett, hogy az ülésen résztvevő pártelnök elhatárolódott volna az elhangzottaktól, a rendezvény sikerességét ünneplő sajtónyilatkozatot küldött szét.“

 

Értitek? Az Új Szó főszerkesztője a 4. oldalon azt kéri számon a magyar párt elnökétől, amit saját, 1. oldalon megjelent cikkük értelmében megtett. Nagy József szerint is.

 

Molnár Norbert még a nyár előtt bejelentette, hogy őszig távozik a napilap éléről. Aztán a napokban kiderült, hogy mégis marad. A fentiek alapján kijelenthetjük, nem kizárt hogy azért, hogy az ehhez hasonló szemétségeket és piszkos munkát a márciusi választásokig elvégezze gazdái számára.

 

Könnyű öt hónap vár Molnár Norbertre. Csak folytatnia kell mindazt, amit az elmúlt években tőle és a napilaptól eddig is láthattunk.

 

Az MKP-nak mindenesetre kijár a mielőbbi ordas helyreigazítás. Az Új Szó olvasóitól pedig a vásárlás és az előfizetés tömeges visszamondása. Ezzel is nyomatékosítva, hogy elutasítják a radikális hazudozást.

 

Király Zsolt

MN4
Molnár Norbert elvégzi, amit gazdáitól feladatul kapott. Kiemelve az ominózus rész. Kép: Körkép.sk
Partlap1
Az október 12-i Új Szó címlapon szereplő cikke, kiemelve az ominózus rész. Kép: Körkép.sk
partlap2
Az október 12-i Új Szó címlapon szereplő cikkének folytatása a 2. oldalon. Kép: Körkép.sk

Korábbi, Új Szóval kapcsolatos cikkeink:

1. Veres István az Új Szó és az újságírás szégyene

2. Kommunista praktikák az Új Szó szerkesztőségében

3. Smeres és Új Szós kapcsolat Bugár pártjának támogatói között

4. Solymos László apósának paux pas-ja az Új Szóban

5. Ismeritek azt a viccet, hogy…

6. Lemondott az Új Szó főszerkesztője, Mózes Szabolcs lehet az utód

7. Peter Morvay, a SME és az újságírás szégyene

8. Zuhanó példányszám, távozó újságíró, főszerkesztő casting – gondban az Új Szó

Nyitókép: fb

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunkat!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!