A Körkép.sk az elmúlt hetekben többször is cikkezett arról, hogy Bugár Béla lehet a Most-Híd államfőjelöltje. Értesüléseinket most a TASR szlovák hírügynökség is megerősítette, amely szerint a párton belül eldöntendő kérdés, hogy  kit indítsanak a jövőre esedékes elnökválasztáson. A témában Bugár neve is felmerült.

 

Gál Gábor, a Most-Híd frakcióvezetője szerint „Bugár már hosszú ideje a legnépszerűbb politikusok közé tartozik, ezért, neve a választások előtti tárgyalásokon mindig felmerül a lehetséges jelöltek között.”

 

 hirdetes_810x300  

Bugár Béla köztársaságielnök-jelölésével kapcsolatban a Körkép.sk megkérdezi olvasóit:

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Tény, hogy Bugár a Focus felmérései szerint a népszerűbb politikusok közé tartozik, ám helyzete koránt sem annyira kecsegtető. Andrej Kiska, a lista élén álló politikus a legkevesebb negatív választ kapta, miközben a pártok szavazótábora között egy kivételével mindenhol a második, harmadik helyen szerepel (összefoglalónk a felmérésről itt olvasható). Bugár eközben szinte csak a kormánypártok szavazótáborában elfogadott, és kevesebben kedvelik, mint ahányan nem szimpatizálnak vele.

 

Bugár állítólagos köztársaságielnök-jelöléséről a Körkép.sk megkérdezi olvasóit

 

Mi motiválja Bugárt?

 

Bugár lehetséges céljai kapcsán nemrég megjelent elemzésünkben megírtuk, hogy államfőjelöltsége annak érdekében történhet, hogy 2020-ban immár a parlamenti közös indulást is lenyomja a magyarság torkán. Mégpedig saját vezetése alatt.

 

„Így érne körbe Bugár politikai karrierje, és állna össze még egyszer utoljára mindaz a pénzemberek és oligarchák irányította holdudvar, mely miatt anno 2007-ben leváltották őt az MKP éléről”

 

– fogalmaztunk.

 

Bugár és az államfőjelöltség: Mindent vagy semmit?

 

Az elnökválasztásra 2019-ben kerül sor. A vegyespárt hivatalosan még nem jelentette be, hogy kit indít saját jelöltnek.  Az MKP elnöke, Menyhárt József a Körkép.sk kérdésére még jóval korábban, karácsony előtt úgy nyilatkozott, hogy a párt valószínűleg saját magyar nemzetiségű államfőjelöltet indít, Azóta azonban csendben vannak.

 

Andrej Kiska kapcsán egyre szélesebb körben terjesztett hír, hogy családi okok miatt újabb választási ciklust már nem vállal. Hivatalos bejelentés erről márciusban várható.

 

Körkép.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!