Mindig, amikor Oroszországban a legnépszerűbb ellenzéki politikus, a korrupcióellenes YouTube-blogger, Alekszej Navalnij szóba kerül, érdekes módon az orosz elnöknek sosem jut eszébe a neve.

 

Vlagyimir Putyin, aki mindig képes előhozakodni olyan statisztikákkal, melyek arról tanúskodnak, hogy az orosz gazdaságnak jól megy és az orosz titkosszolgálatnak idén mennyi terrortámadást sikerült megakadályozni, nos, az a Vlagyimir Putyin mintha hirtelen mindig elfelejtené azt, hogy is hívják annak a fiatal orosz generáció kedvencének a nevét, amelyik nemcsak a szovjet időket nem élte meg, de más vezetőt se Putyinon kívül.

 

Putyin viselkedése helyenként a Harry Potter-regénysorozatra emlékeztet, ahol a szereplők félnek kimondani a „Sötét Nagyúr”, Voldemort nevét.

 

 hirdetes_810x300  

Akinek a nevét ki sem ejtik

 

Nem volt ez másképpen Putyin elnök idei évzáró sajtótájékoztatóján sem, amikor Xenia Sobčaková államfőjelölt azt kérdezte Putyintól, hogy miért utasítják el Navalnij elnökjelöltségét. Putyin, anélkül, hogy csak egy szóval is kiejtette volna a nevét, Navalnijt az egykori grúz államfőhöz, Miheil Szaakasvilihez hasonlította, aki egy új majdant szeretne Kijevben.

 

(…)

 

A Központi Választási Bizottság döntésére Navalnij logikusan reagált – felszólított a választások bojkottálására. „Választási sztrájkot hirdetek. A választásokon részt venni és szavazólapot kitölteni annyi jelent, hogy ismét a korrupciót és a csalást támogatjuk“ – mondta Navalnij a YouTube-on.

 

(…)

 

DenníkN, Mirek Tóda: Prečo sa Putin bojí toho-čie-meno-sa-nevyslovuje

Nyitókép: Facebook/Алексей Навальный

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!