Andrej Medvecký, aki szombaton képviselői mandátumot szerzett, ma bírósági tárgyalásra volt kivatalos. A vád ellene, hogy társával megvert egy Dominikai Köztársaságból származó személyt, akinek 30 napon túl gyógyuló sérülést okozott.

 

Medvecký egyébként nem először került összetűzésbe a törvénnyel. 2015 márciusában jogerősen elítélte a Rózsahegyi járási bíróság ittas vezetésért, fél éves felfüggesztett büntetést kapott és három évre eltiltották a vezetéstől.

 

Az Aktuality.sk információi szerint a rendőrság egy 2014-től folyamatban lévő nyomozás miatt is számon tartja a fiatalembert, akkor 10 napon túl gyógyuló sérüléseket okozott egy vitát követően.

 

 hirdetes_810x300  

„Az illetékes nyomozó 2015. szeptember 4-én zárta le az ügyet azzal, hogy feljelentést javasol az elkövető ellen” – nyilatkozta a Denisa Baloghová a rendőrség szóvivője.

 

Ezzel véget ér Medvecký pályafutása?

 

A vonatkozó törvények szerint Andrej Medvecký mandátuma megszűnik, amint jogerőre emlkedik az ellene hozott ítélet. A párt listájáról a következő, aki őt potolhatja, Milan Mazurek.

 

„Ez az információ számunkra új. Este fogunk rákerdezni erre Medvecký úrnál, utána állást foglalunk” – reagált az ĽSNS sajtóosztálya.

 

0ba7e98fe9662f27c5f42612136b9b0ahnonline_sk
Forrás: hnonline.sk

 

Medvecký egyúttal Kotleba pártjának Zsolna megyei elnöke is. A parlamentbe 4832 (2,3 %) preferenciaszavazattal jutott be.

 

Az újdonsül képviselő egyike volt a tavaly júniusi migránsellenes tüntetés szervezőinek, és bekapcsolódott a szeptemberi NATO-ellenes tiltakozásba is. Választási kampányában a fegyverhaználati jog kiszélesítését ígérte választóinak.

 

aktuality.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!