„Daniel Lipšic és Igor Matovič (mindketten OĽaNO-NOVA) parlamenti képviselők és néhány kollégájuk gyűlöletet és rosszindulatot terjesztenek és már képtelenek kordában tartani indulataikat.”

 

Ezt Bugár Béla, a Most-Híd elnöke jelentette ki csütörtökön a parlamenti ülésen, hozzátéve, hogy ezek után Matovič-csal ő befejezte.

 

 

„Nehéz értékelni mindezt. Ezért úgy döntöttem, hogy végeztem Matovič-csal. Még ha a legjobb ötlettel is állna elő, nálam akkor is befejezte. Semmiben sem különbözik a nacionalistáktól vagy a szélsőségesektől, talán még veszélyesebb is náluk, mert összeesküvés-elméleteket is gyárt. Sajnálom, de meg kell tanulnom együtt élni ezzel”, mondta Bugár, hozzátáve, hogy döntése nem vonatkozik az OĽaNO-NOVA egészére.

 hirdetes_810x300  

 

Bugár megerősítette, hogy a személye és pártja ellen indított támadások nem tartják őt vissza attól, hogy a jogállam, a korrupcióellenes küzdelem, a régiófejlesztés és a kisebbségvédelem érdekében mindent megtegyen. „Ezért léptünk kormányra”, mondta.

 

Bugár szerint a kormány programnyilatkozata segíti az állam jobb működését, és úgy látja, az emberek képesek arra, hogy a tények és ne az érzelmek alapján ítéljék meg a történéseket: „Azt látom, hogy a társadalom nagy része már túllépett a választásokat követő és a koalíciókötést kísérő felkorbácsolt indulatokon.”

 

Matovič Bugárnak:

 

„Én a politikai baklövéseket róttam fel, amit folytatni fogok. Az ellenzék feladata a kormány ellenőrzése. (…)  Mondhatja, hogy végzett velem, de nem tiszta lappal indult, 27 éves politikai pályafutás áll maga mögött. Ezalatt nem volt képes semmilyen felelősséget vállalni és kormányszerepet vállalni. Csak a parlamentben ült, mert kényelmes a kamerákba mosolyogni és közben nem csinálni semmit, nem vállalni a felelősséget semmiért.”

 

Az OľaNO vezére  Bugárra reagálva azt is elmondta, hogy a Most-Híd elnöke az elmúlt 27 évben csak egyes kiválasztottak, mint Hideghéty, Czucz, Jakab életminőségének javításán dolgozott. Emlékeztetett, hogy Bugár és pártja nem arra kapott szavazatokat, hogy lopásokban és egyéb bűncselekményekben vegyen részt. (utalva a Fico-kormány botrányaira, a szerk. megj.)

Sme.sk

Nyitókép: tasr.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!