A legerősebb kormánypárt, a SMER soron következő programalkotó konferenciáján el akart határolódni egyrészt az erősödő extrémista és fanatikus nemzeti konzervativizmustól, másrészt a szélsőséges és fanatikus kozmopolita liberalizmustól. Ma azonban kijelentették, hogy mégsem kerül sor az közgyűlésre.

 

A konferencia most szombaton, szeptember 24-én zajlott volna, és a program kidolgozásával a SITA hírügynökség információ szerint a Smer egykori házelnökét, a pőstyéni CT-botrány főszereplőjét Pavol Paškát bízták meg, de Ľuboš Blaha is segédkezett benne.

 

A közgyűlés elhalasztása mellett a pénteki EU-csúcs kiértékelése után döntöttek.

 

 hirdetes_810x300  

„A Smer egy szélesebb nemzetközi térben megrendezett programalkotó konferenciában érdekelt, ami az új kihívásokat tartja szem előtt, melyekkel az európai szociáldemokrácia szembesül. A Smer egyúttal abban is érdekelt, hogy a baráti pártok képviselői is részt vehessenek rajta. A konferencia megrendezésének új dátumát a politikai pártok meghívott képviselőinek munkatervének összehangolása után kerül sor”

mondta Ľubica Končalová, a párt szóvivője.

 

Sem a fasiszták, sem a liberálisok nem jelentenek alternatívát. Ez a bevezető gondolta a Paška által elkészített munkaanyagnak, ami még a konferencia lefújása előtt szivárgott ki – korábban portálunk is közölt róla egy rövid összefoglalót. Először a DennikN közölt róla cikket.

 

A kiszivárgott dokumentumban a szociális demokráciát helyettesíthetetlen politikai erőként említi, és szlovákiai meghonosítóira, Emanuel Lehockýra és Alexander Dubčekra hivatkozik. A program sokat foglalkozik a politikai gyűlöletkeltéssel, amelynek két eszköze is van: a jobboldali pártok, melyeket nem standard politikai pártoknak nevez, és a jobboldali sajtó, ami – a dokumentum szerint – a szélsőségesek előőrse.

 

A Smer a programban kizárólagosan saját magát nevezi meg, ami képes megmenteni Szlovákiát.

 

 

HNonline.sk

Nyitókép: hnonline.sk

Megosztás:
Címkék: közgyűlés SMER

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!