Frissítve: 20.05 Ahogy a Körkép.sk korábban már beszámolt róla, a Mi Szlovákiánk Néppárt (ĽSNS) találkozót hirdetett találkozót Érsekújvárra, a főtéri kultúrházba február 25-én 18 órára „Ne higgyenek a médiának! Hallják meg az igazságot!” címen. Erre maga a pártelnök, Marian Kotleba is készült képviselőtársaival együtt.

 

Száraz Dénes korábbi cikkében azt is megírta, hogy Érsekújvár polgármesterének, Klein Ottokárnak először nem volt különösebb kifogása Kotlebáék érsekújvári mozgolódása ellen. Sőt, a Sme napilapnak azt nyilatkozta, hogy dicséretre méltó a ĽSNS helyi szervezete tagjainak segítőkészsége a város ügyes-bajos dolgaiban.

 

A polgármester végül a mai napon úgy döntött, nem bocsájtja Kotlebáék rendelkezésére a kultúrházat.

 

 hirdetes_810x300  

„Ennek a pártnak a képviselői többször nyilvánosan úgy nyilatkoztak, hogy tagadják a történelmi tényeket és a II. világháború alatt elszenvedett lakossági tragédiát, de nyilatkoztak fajok, nemzetiségek, vallások és meggyőződések ellen is.

 

Érsekújvár polgármestereként, akit a választásokon résztvevő választók többsége támogatott, hogy tekintettel a tényekre, valamint a háború érsekújvári és minden áldozata iránti tiszteletből úgy döntöttem, hogy városunk erre a rendezvényre nem bocsájtja rendelkezésre a helyiségeit”

 

– tájékoztatott döntéséről Érsekújvár polgármestere, Klein Ottokár.

 

Érsekújvár polgármestere komoly Smeres háttérrel nyerte el tisztségét. Miután kiderült, hogy mit terveznek Kotlebáék a városban, várható volt, hogy a media és a Smer nyomására (Marian Kotleba Besztercebánya megyében épp a Smer jelöltjét verte meg) előbb utóbb visszakozik.

 

Igaz, hogy a kapásból, komoly indoklás nélkül visszautasított teremfoglalás nem egy demokratikus döntés, és esetleg még növelheti is Kotlebáék népszerűségét a térségben. Viszont a városhoz tartozó kultúrház nagyterme ilyen vagy ehhez hasonló esetben mindig foglalt lehet…” – írtuk három nappal ezelőtt.

 

A fejlemények nekünk adtak igazat.

 

Frissítve: Az új helyzetre az ĽSNS is reagált. A találkozót ugyanaznap ugyanúky 18.00 órától, Érsekújvárban, de egy másik helyszínem megtartják.

 

Körkép.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!