Richard Sulík (SaS) pártelnök szerint a galántai Čistý deň reszocializációs intézetet már rég be kellett volna zárni, de Ján Richter (Smer) munka-, szociális és családügyi miniszter védelmébe vette a kétes intézményt. Az intézetben a gyanú szerint több nemi erőszakot is elkövettek kiskorú vagy fiatalkorú lányok ellen.

 

Az intézet ráadásul jelentős támogatásban részesült Smer-hez közeli pénzforrásokból, az egyik alapítója pedig szorosan kötődik a kormányhivatalhoz.

 

Az SaS elnöke szerint Ján Richternek le kéne mondania posztjáról.

 

 hirdetes_810x300  

„A szlovák állam gyermekek zsarnokait és bántalmazóit védi”

 

jelentette ki Natália Blahová (SaS) parlamenti képviselő, aki elsőként hozta nyilvánosságra az intézetben történt erőszakos eseteket.

 

Blahová azt is elmondta, hogy a rendőrségen szubvenciós csalás (állami támogatásokkal való visszaélés) miatt tett büntetőfeljelentést a főügyészségen. Úgy fogalmazott, többszázezer euróról van szó.

 

Blahová azt is elmondta, hogy galántai és más intézetek egymás közt küldözgették a klienseket és a szolgáltatásokért járó pénzeket, ezzel egyszerűen ellehetetlenítve a pénzmozgások átláthatóságát.

 

„Ha van indítvány, akkor foglalkoznunk kell az üggyel. Úgy hiszem, ahhoz a nyomozócsoporthoz került, amely a Nagyszombat megyei kerületi rendőr-főkapitányságon dolgozik”

 

nyilatkozta ezzel kapcoslatban Tibor Gašpar országos rendőr-főkapitány.

 

Aktuality.sk, Körkép.sk
Nyitókép: tyzden.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!