Nyitókép: reprofoto (Facebook)

 

Az SaS listáján induló két OKS-es jelölt, Juraj Petrovič és Radovan Kazda ma feljelentést tett a Főügyészségen ismeretlen tettes ellen. Szeretnék, ha a főügyészség megvizsgálná a Smer-SD kampányvideóit, hogy azok tartalma nem meríti-e ki a rágalmazás bűntettét.

 

Petrovič és Kazda szerint nyilvánvaló, hogy a Smer-SD célja az, hogy lejárassa politikai ellenfeleit a választók szemében, rontsa hírnevüket és elérjék, hogy a választók elforduljanak tőlük. Mindezt hazug információk terjesztésével szeretnék elérni.

 

 „A SMER-SD negatív kampánya túllépett minden határt. Videóikban hazug módon állítják, hogy Kiska migránsokat hoz be Szlovákiába, vagy hogy Sulík bevezeti a 6 napos munkahetet. Ezek nyilvánvaló rágalmazások,“

 

 hirdetes_810x300  

nyilatkozta Radovan Kazda.

 

Juraj Petrovič szerint a Smer egyre nagyobb problémákkal küzd ezért ismét előhúzták a migránsokkal való riogatást ugyanúgy, mint tették 2016-ban is. Csakhogy azóta a helyzet megváltozott. Míg 2016-ban a migránstéma és Angela Merkel lépései aktuálissá tették a témát, 2020-ban azzal előállni, hogy az ellenzék migránsokat telepítene be az országba, valóságtól elrugaszkodott kitalált történet.

 

Az OKS képviselőjelöltjei ezért beadvánnyal fordultak a Főügyészséghez, kérve, hogy vizsgálja meg, nem meríti-e ki a Smer kampánya a rágalmazás bűntettjét.

 

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!