Nyitókép forrása: youtube.com/reprofotó

 

Igor Matovič leendő kormányfő a Čaputová államfővel folytatott tárgyalás után a sajtónak elárulta, hogyan osztották el a formálódó kormánykoalíció pártjai egymás között a minisztériumokat.

 

Matovič hangsúlyozta hogy „felelősséget osztottak el egymás között, nem pozíciókat”.

 

A Za ľudí kapja meg a beruházási és régiófejlesztési tárcát, amely lényegében az informatizációért felelős miniszterelnök-helyettesi poszt átalakításával jön létre. Ez a tárca felelne az összes uniós forrás ellenőrzéséért a következő, 2020-2027-es programozási időszakban. Ezen kívül a Za ľudí kapja meg az igazságügyi minisztériumot is.

 hirdetes_810x300  

 

FRISSÍTVE: 14:55 – Egy közzétett, majd törölt facebook-bejegyzés szerint a régiófejlesztési miniszter Veronika Remišová lesz, az igazságügyi miniszteri posztot pedig – ahogy azt korábban már megerősítették – Mária Kolíková kapja.

 

A Sme rodinaé a munkaügyi, a közlekedési miniszteri, a jogalkotási és stratégiai-tervezési kormányfő-helyettesi poszt, valamint Boris Kollár lesz az új házelnök, illetve ők kaphatják a jogot a SIS igazgatójának kinevezésére, de ez utóbbi még nem biztos.

 

Az SaS szerzi meg az oktatási miniszteri posztot, a külügyet és a gazdasági minisztériumot, amelyet Richard Sulík pártelnök tölt be és egyúttal övé lesz a gazdasági ügyekért felelős kormányfő-helyettesi poszt is.

 

Az OĽANO adja majd az új kormány pénzügyminiszterét, belügyminiszterét, egészségügyi miniszterét (Marek Krajčí), mezőgazdasági miniszterét, védelemi miniszterét (Jaroslav Naď), környezetvédelmi és kultuszminiszterét.

 

A korábban már megerősített miniszterjelöltek esetén nem történ változás, de további részleteket nem árultak el.

 

Tudjuk, kik lesznek az új miniszterek, a parlament és a SIS vezetője. Íme, Matovič listája

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.