Nyitókép: SITA/Ľudovít Vaniher

 

Igor Matovič, az OĽaNO vezére úgy gondolja, nem kell várni a kormányalakítással.

 

Matovič a TV Markíza vasárnapi választások utáni vitaműsorában hangsúlyozta, hogy „nem a média segítségével akar kormányt alakítani”.

 

 hirdetes_810x300  

Matovič szerint a kormányprogram részét kell, hogy képezze a rozhodni.to internetes ankét eredménye, amit az OĽaNO nem sokkal a választások megkezdése előtt hozott nyilvánosságra. Matovič kijelentette, azt szeretné, ha a kormány négy éven át kitartana.

 

„Mindnyájunknak vannak elképzelései, amelyeket valószínűleg néhány helyen össze kell majd ütköztetnünk”

 

– reagált Matovič a minisztériumok szétosztásával kapcsolatos kérdésre. Az OĽaNO vezére azt is hozzátette, azt szeretné, ha a minisztériumok felett független ellenőrzés működne. Emellett azt is kijelentette, mindent megtesz azért, hogy ez a kormány négy évig kibírja.

 

Richard Sulík, az SaS elnöke úgy véli, meg fognak tudni egyezni. Amennyiben a kormányalakítás két hónapot venne igénybe, véleménye szerint az sem lenne tragédia. Sulík elmondása szerint a pénzügyminiszteri pozíción kívül más posztban is el tudja magát képzelni.

 

Andrej Kiska, a Za ľudí elnöke úgy véli, először le kell ülni és tárgyalni kell, majd hozzátette: Matovičnak a kormányalakításhoz nincs rá szüksége.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.