Nyitókép: Facebook (Berényi József)

 

Megfésülködtek, felvették az inget, zakót, beültek az otthoniba vagy a dolgozószobába, és kezdődhetett a tárgyalás.

 

Az országban állítólag először Nagyszombat megye közgyűlése ma 13.00 órától videókonfernecián keresztül tárgyalt. A koronavírus-járvány miatt személyes találkozók korlátozása miatt ki-ki a saját otthonából vette ki a részét az ülés menetéből. És posztolt is ezerrel.

 

A megyei képviselők közül többen közösségi oldalaikon el is dicsekedtek az újítással, melyért a köszönet a hivatal informatikai munkatársait illeti.

 hirdetes_810x300  

 

Berényi József megyefőnök-helyettes (aki képdokumentációi szerint történetesen hivatali irodájában ült) szerint a rendszer ugyan nem hibáktól mentes, de sikeresen zajlik. És hogy mik voltak a mai legfontosabb döntések? Arról maga Berényi József számolt be (az ülés programja itt megtekinthető.)

 

„Legfontosabb döntésünk ételmében 500 ezer eurót különítettünk el a koronavírus elleni küzdelemre a helyi önkormányzatok és polgári társulások számára. Sajnos emellett töröltük az idei sport és kultúrális rendezvényekre szánt támogatásokat, mivel megvalosulásuk nem lehetséges. Amennyiben a helyzet változna, és őszre elmúlna a veszély, valamint a költségvetésünk is megengedné, a megye visszatérhet hasonló támogatások újraindításához”

 

– foglalta össze tömören a lényeget.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.