Nyitókép: TASR

 

Az érdekcsoportoknak az egyes frakciók „szétszedésére“ kifejtett nyomása, illetve azok egységének szétrombolása, hatalmas – jelentette ki Igor Matovič kormányfő a kormány programnyilatkozatával kapcsolatban, amiről a parlament plénuma szerdán fog vitázni.

 

 „A maffia nagyon fél attól, hogy teljesíteni fogjuk a kormány programnyilatkozatában leírtakat. Mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy szétrombolják az egyes frakciókat, ezért a koalíciós pártok képviselőinek azon kell dolgozniuk, hogy a frakciókat megtartsák és támogassák az az egyes törvényeket“

 

– mondta a kormányfő.

 hirdetes_810x300  

 

Klust meglepte Cigániková állásfoglalása

 

Jana Cigániková, a parlament SaS-es képviselője, illetve a parlament egészségügyi bizottságának elnöke kijelentette, nem fogja támogatni a kormány programnyilatkozatát. Döntését azzal magyarázta, hogy a programnyilatkozatba belekerült az egységes egészségbiztosító-rendszer bevezetésére tett ígéret.

 

Martin Klus külügyi államtitkár és Cigániková pártbéli kollégája azt mondta, „kicsit meglepte” Cigániková állásfoglalása.

 

 „Próbálom őt megérteni, de azt biztosan tudom, hogy az SaS frakciójának további 12 képviselője támogatni fogja a kormány programnyilatkozatát“

 

– mondta Klus, majd hozzátette: reméli képviselőtársa a szavazásig még meggondolja magát.

 

Matovič drukkol Sulíknak

 

Igor Matovič kormányfő kijelentette, drukkol Richard Sulíknak ahhoz, hogy „minél előbb sikerüljön konszolidálnia az SaS-t“.

 

„Drukkolok Richard Sulíknak, hogy a párton és a frakción belül is sikerüljön kialakítani egyfajta működési módszert, hogy minél kevesebb üzengetés legyen a Facebookon, illetve ne kerüljön sor olyan nyílt leveleknek a megírására, amit az államtitkár aláír, majd felszólítja a saját a kormányát. Ilyesmiket a jövőben nem szabadna csinálni“

 

– hívta fel a figyelmet Matovič.

 

Az OľaNO frakcióját illetően a kormányfő úgy gondolja, hogy az összes jelenlévő képviselő támogatni fogja a kormányprogramot. Kiemelte, hogy az ellenzéki Smer-SD-nek a kormányprogrammal kapcsolatos kifogásai „egyáltalán nem érdeklik“.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.