Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

A Veronika Remišová (Za ľudí) vezette informatizációért felelős miniszterelnök-helyettesi hivatal minden állami szolgáltatást elérhetővé tenne mobilalkalmazásokon keresztül. Erről Remišová keddi sajtótájékoztatóján beszélt.

 

Mint mondta, az állami szolgáltatások informatizációja kiemelt célja lesz a hivatalnak. Állítólag keresik annak a lehetőségét, hogy a választások menetét is digitálisan oldják meg, de tényleges bevezetését a nagy kockázatok miatt nem ígérik.

 

Remišová arról is beszélt, hogy a régi informatikai pénzosztásoknak vége, és hogy új korszak kezdődik az IT-fejlesztések területén, amelyben nem titkolhatják el a szerződések tartalmát, és nem lesz korrupció.

 hirdetes_810x300  

 

Szlovákia uniós forrásokból az előző programozási időszakban több mint egymilliárd eurót költött informatizációra, ám a pénzt enyhén szólva sem hatékonyan használták fel. Vagy nem oldódott meg egy csomó ügyintézési lehetőség az interneten, vagy függetlenül az internetes ügyintézéstől, még mindig elvárják a hivatalok a papír-alapú kommunikációt. Becslések szerint az egymilliárd euróból megvalósított fejlesztéseket 300 millióból is be lehetett volna takarni.

 

Remišová mai sajtótájékoztatójával gyakorlatilag elindult a verseny a Za ľudí pártelnöki posztjáért. Andrej Kiska alapító és exállamfő már nem tér vissza a politikába, helyére pedig a kormányfő-helyettes Remišován kívül a hírek szerint Juraj Šeliga, a parlament helyettes elnöke is esélyes.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.