Nyitókép: TASR

 

A koalíción belül semmilyen zárt ajtók mögötti egyezség nem lesz a főügyész személyét illetően – jelentette ki vasárnap Veronika Remišová (Za ľudí) a TA3 Politikában c. műsorában.

 

Remišová elmondása szerint a parlamenti képviselők szabad kezet kapnak a főügyész megválasztásakor. A miniszterelnök-helyettes továbbá azt is kijelentette, fontosnak tartja a jelöltek nyilvános meghallgatását, illetve azt, hogy a meghallgatásokat közvetítse a közszolgálati televízió.

 

 hirdetes_810x300  

„Eddig a főügyészválasztás úgy működött, hogy a kormánykoalíció tagjai valahol a zárt ajtók mögött megegyeztek egy jelöltről, akit aztán a parlament szófogadóan megszavazott. Ebben az esetben ez nem így lesz, ugyanis számunkra rendkívül fontos a jelöltek nyilvános meghallgatása“

 

– jelentette ki Remišová azzal, hogy a jelölteket a polgárok is értékelhetik.

 

Remišová tájékoztatása szerint a koalíció megegyezett abban, hogy a főügyészi posztba olyan személy is jelentkezhet, aki nem ügyész. Elmondása szerint azt szeretnénk, ha ez a pozíció a jelöltek legszélesebb köre számára nyitva állna.

 

Arról, hogy milyen nevek szerepelnek a pakliban, Remišová szerint felesleges beszélni, ugyanis a főügyészi posztba bárki jelentkezhet, a képviselők pedig nyilvános meghallgatáson fognak dönteni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!