Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

Boris Kollár szlovák házelnök, Radek Vondráček, a cseh képviselőház elnöke és Wolfgang Sobotka, az osztrák parlament elnöke vasárnapi találkozójuk alkalmával megegyeztek abban, hogy nem fogják lezárni a határt Csehország, Szlovákia és Ausztria között.

 

Kollár elmondása szerint az említett országok szinte egyszerre vezették be a koronavírus megfékezésére hozott óvintézkedéseiket.

 

 hirdetes_810x300  

„Nem kell félnünk. Biztosítottuk egymást arról, hogy a határzár lesz az utolsó dolog, amit véghez fogunk vinni”

 

– jelentette ki Kollár, majd kiemelte, hogy a szombati kormányülésen megegyeztek abban, hogy az ingázóknak továbbra is biztosítani fogják az egyszerű utazást.

 

A szlovák házelnök azt is elmondta, hogy a három ország képviselőjének a gazdaság nyitva tartása a legfontosabb. Bár Kollár úgy gondolja, hogy a járvány második hulláma erősebb lesz, mint amilyen az első volt, nincs mitől félnünk.

 

„A higiénikusoknak cselekedniük kell, de a gazdaságot nem szabad leállítanunk, és ezt mindhárman megerősítettük. A határokat nyitva kell tartanunk egymás között, hogy a gazdaság tovább lüktessen”

 

– mondta Kollár, majd zárszóként hozzátette, hogy Szlovákia fel van készülve a koronavírus elleni harcra, ezért nem szabad teret engedni a félelemnek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.