Nyitókép: TASR

 

Minden szociális intézményben szemafor-rendszer fog működni. A szín meghatározásánál pedig figyelembe fogják venni az adott régióban uralkodó járványügyi helyzetet – jelentette ki Soňa Gaborčáková szociálisügyi államtitkár.

 

Az emberi életek jelentik az első számú prioritást

 

 hirdetes_810x300  

A szociális intézményekben jelenleg egy koronavírusos személyt tartanak számon. A gyerekotthonokban pedig negatív eredménnyel tesztelték le a gyerekeket.

 

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter elmondása szerint számunka az emberi életek jelentik az első számú prioritást. Elmagyarázta, hogy ha kevés koronavírusos személyt tartanak nyilván az otthonokban, akkor a fertőzés közösségi szintű terjedésének is kicsi az esélye.

 

Hozzátette, hogy a járvány első hulláma idején Szlovákia sikeres volt, hiszen a szociális intézményekben 19 páciens halt meg, ami azt jelenti, hogy egymillió lakosra 3,5 páciens jutott. Tehát a szomszédos országokkal összehasonlítva Szlovákiában volt a legjobb a helyzet.

 

A szociális intézmények gyorsteszteket kaptak

 

Gaborčáková elmondása szerint minden intézményben COVID-szemafort fognak működtetni, az egyes színek pedig a különböző iránymutatást fogják jelölni. A zöld szín a normális működést jelenti, a narancssárga szín az előkészületi fázist, a piros szín pedig a karantént.

 

Az államtitkár szerint kérvényezték az egészségügyi minisztériumnál, hogy a külföldről és a kórházakból érkező pácienseken gyorsteszteket végezhessenek el. Saját kezdeményezésként minden szociális intézménybe küldtek gyorsteszteket, hogy az újonnan felvetett pácienseket és a kórházból érkező pácienseket le tudják tesztelni.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!