Nyitókép: Markíza live (reprofoto)

 

A Markíza televízió Testre szabva című műsorában közölte az aktuális tesztelési adatokat Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter.

 

Mint elmondta, a korábban elhangzott 180 ezer jogosult személy helyett reálisan 155 ezer lehet azoknak a száma, akikre a tesztelés vonatkozik. A 180 ezerből ugyanis le kell számítani a szociális intézmények dolgozóit, a nyugdíjas otthonok lakóit, orvosokat, katonákat, rendőröket, rabokat, illetve azokat,  akik már le voltak tesztelve és jelenleg karanténban vannak.

 

A 155 ezerből vasárnap délelőtt 11 óráig 128 841 személyt teszteltek le, közülük 4 744 fertőző személyt találtak, ami 3,68 százalékos arány. Ezek a személyek automatikusan házi karanténba kerülnek, és ugyanaz a rezsim vár rájuk, mint a PCR-teszttel vizsgált személyek esetén.

 hirdetes_810x300  

 

Vasárnap már kisebb mozgás tapasztalható, de a nap vége felé még várható növekedés.

 

A védelmi miniszter szerint a négy járásban összesen 140 ezren élhetnek a tesztelés lehetőségével, ami jóval meghaladja az előzetes elvárásokat.

 

„A 90 százalék jóval több, mint amire eredetileg gondoltunk.”

 

– tette hozzá, kiemelve, hogy a lakosság nagyon nyugodtan és felelősségteljesen viselkedett, és sokan köszönték a tesztelést végzőknek a lehetőséget.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!