Nyitókép: Polícia SR

 

November 9-től, hétfőtől az Ukrajnából Szlovákia területére érkező személyeknek antigén gyorstesztnek kell alávetniük magukat a határon.

 

A Közegészségügyi Hivatal rendeletéből az is kiderült, hogy a szomszédos országokban dolgozó szlovákiai ingázókra nem vonatkozik többé a határátkelőhelytől számított 30 kilométeres körzet.

 

 hirdetes_810x300  

Újonnan az összes olyan személy a kivételek közé tartozik, akinek munkaszerződés vagy munkavégzési helye van a szomszédos államban, ezt a tényt azonban be kell tudniuk bizonyítani.

 

A 30 kilométeres körzet továbbra is érvényes a szomszédos országokban élő, de Szlovákiában dolgozó polgárokra, illetve a szomszédos országokban élő szlovákiai polgárokra.

 

A Csehországban élő, de Szlovákiában tanuló, illetve a Szlovákiában élő, de Csehországban tanuló diákoknak a határátlépéskor egy iskolai igazolást kell felmutatniuk arról, hogy jelenléti oktatás folyik az iskolájukban.

 

Azoknak a személyeknek, akik vörös vagy rizikós országból érkeznek haza, nem kell személyesen jelentkezniük az illetékes Regionális Közegészségügyi Hivatalnál, ugyanis kötelezően regisztrálniuk kell a korona.gov.sk oldalon, így a hivatalok automatikusan megkapják az információt.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.