Nyitókép: Facebook/reprofotó

 

A kormány a szerdai ülésén egyelőre nem döntött az éjszakai kijárási tilalomról – jelentette ki Igor Matovič kormányfő a szerdai kormányülés után.

 

„Ez nem azt jelenti, hogy a javaslatot lelesöpörtük volna az asztalról, hiszen a válságstáb véleménye is az, hogy el kell fogadni. A javaslat célja, hogy megakadályozzuk az alkohol után sóvárgó emberek csoportosulását. Végül arra a következtetésre jutottunk, hogy ezt a célt a Közegészségügyi Hivatal határozatának módosításával lehet érni”

 

– jelentette ki a kormányfő.

 

 hirdetes_810x300  

Matovič koalíciós partnere, Richard Sulík kijelentésére is reagált, aki a veszélyhelyzet meghosszabbítását kritizálta közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.

 

„Ez a koalíciós partnert nem jár a válságstáb üléseire, ahova márpedig járnia kellene. Maga helyett odaküldi a helyetteseit, akik szintén megszavazták a veszélyhelyzet meghosszabbítását. Ő pedig a Facebookon, szabadságolás közben kritizálja őket. Én ezt inkább nem is kommentálom”

 

– mondta a kormányfő, majd hozzátette:

 

„Nem tudom, óvodában vagyunk? Nagyon örülnék neki, ha a koalíciós partnerek végre felnőttekhez méltóan viselkednének”.

 

Richard Sulík: Meghívlak egy sörre és egy orrtúró pálcikára

 

A kormányfő azt is elmondta, hogy hétfőtől leegyszerűsödik az emberek élete, ugyanis nem kell maguknál hordaniuk az országos tesztelés során kapott tanúsítványukat. Matovič azt is hozzátette, hogy a csoportosulás továbbra is maximum hat személy számára engedélyezett.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!