Nyitókép: pluska.sk

 

Szerda reggel 08.00 órától ülésezik a kormány, mely dönt a lockdown (lezárás) formájáról is. A központi válságstáb kedd esti ülésén elfogadták, hogy bizonyos formában lezárásokra kerül sor az országban még karácsony előtt.

 

A válságstáb megszavazta az országos lezárást. Jön a lockdown

 

A részletek a mai kormányülés után válnak ismertté.

 hirdetes_810x300  

 

Ján Mičovský (OĽaNO) mezőgazdasági miniszter az ülésre menet elárulta, hogy előzetesen, afféle munkaverzióként a december 21-i határidővel számolnak. Ez azonban még csak előzetes javaslat, döntés még nem született.

 

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter úgy nyilatkozott, hogy olyan intézkedéseket szeretne, melyeknek fülük és farkuk van. Mint elmondta, ő a legfertőzöttebb járásokat zárná le (szerk. meg. kérdés, hogyan ellenőriznék a járáshatárokat, ahol emiatt óriási sorok alakulhatnak ki komoly várakozási idővel. Ha viszont nem lenne ellenőrzés, akkor maga az intézkedés válna értelmetlenné, azaz nem lesz füle és farka, ahogy Sulík elvárná). A miniszter elmondta, hogy a válságstáb csak javaslattal él, a végső döntés a tiszti főorvos és a kormány kezében van.

 

Sulík szerint az éttermek teraszainak bezárása, mint a lehetséges intézkedések egyike azok célzott likvidálásukat jelentené. Hozzátette azt is, hogy ha szeretnénk elérni az emberek mozgásának csökkentését, akkor átmenetileg fel kellene függeszteni az ingyenes vonatközlekedés lehetőségét a nyugdíjasok számára. A hiányzó antigéntesztekkel kapcsolatban, ami miatt komoly kritikát kapott, elmondta, hogy dolgoznak azok beszerzésén, és ideális esetben január 7-én lehetnek a tesztek az országban.

 

A részletekről, amint döntés születik, beszámolunk olvasóinknak.

 

Körkép.sk/webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.