Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák
Igor Matovič szlovák kormányfő élesen kritizálta koalíciós partnerét, Richard Sulíkot (SaS), amiért minisztériuma november közepe óta nem tudta bebiztosítani a szükséges mennyiségű antigéntesztet.

 

Sulík szerdán (december 9.) maga mondta el, hogy legkorábban január 7-én érkezhetnek antigéntesztek az országba. A kormányfő szerint ez elfogadhatatlan, úgy véli az SaS elnöke nem tudatosítja, hogy az emberek egészségéről, életéről van szó, nem pedig számokról.

 

„Most nem egyesekről és nullákról van szó (…) Már a negyedik hét fut és ma azt mondták, hogy a feladatuk legkorábban négy hét múlva lesz teljesítve. Ez nagyon felelőtlen, most az emberek egészségéről van szó. Ugyanezt a feladatot, mikor az Állami Tartalékalap kapta, egy hét alatt teljesítette, a Gazdasági Minisztériumnak 7 hétig fog tartani. Valahol akkor gond van”

 

mondta a kormányfő.

 

 hirdetes_810x300  

Richard Sulík minisztériumát azután bízták meg az antigéntesztek többmilliós darabszámú beszerzésével, hogy további országos teszteléseket helyeztek kilátásba a lockdown elkerülése érdekében. Sulík bírálta a döntést, úgy vélte, az országos tesztelés nem jó megoldás, ugyanakkor az éttermek bezárását sem fogadta el az emberek mobilitásának csökkentése érdekében.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!