Nyitókép: TASR

 

Az általános orvosok arra kérik az embereket, hogy a karácsonyi ünnepek alatt maradjanak otthon.

 

Az orvosok az összeomlás szélén álló kórházakra, valamint a fertőzöttek és a COVID-19-ben elhunyt áldozatok számának fokozatos növekedésére is felhívták a figyelmet. Az általános orvosok véleménye szerint, ha a lakosság az ünnepek alatt keresztül-kasul átutazza az országot, azzal emelni fogja a fertőzés ellenőrizhetetlen terjedésének veszélyét – tájékoztatott Monika Palušková, a Szlovákiai Általános Orvosok Szövetségének elnöke.

 

 hirdetes_810x300  

„Nincs szükségünk arra, hogy az erkélyen tapsoljanak meg bennünket az embereket, és ovációt sem várunk el a munkánkért. Sokkal jobban értékeljük a polgárok segítségét. Közös erővel kell enyhítenünk a kórházakra és a rendelőkre nehezedő nyomást. Ez a helyzet pedig akkor fog bekövetkezni, ha csökkenni fog a fertőzöttek és a betegek száma. Erre pedig az egyetlen megoldás az, ha otthon maradunk”

 

– üzente az általános orvos.

 

Az általános orvosok szerint az idei karácsony más lesz, mint az eddigi.

 

„Akadályozzuk meg közösen azt, hogy az elkövetkezendő hónapokat bizonytalanságban töltsük, és egészségügyi dolgozóként csak és kizárólg COVID-os páciensekkel foglalkozzunk. Ezzel értékes időt és erőt veszthetünk, továbbá nem lesz időnk arra, hogy más betegségben szenvedő páciensekről gondoskodjunk, akiknek szintén szükségük van ránk”

 

– zárta le Palušková.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!