Nyitókép: TASR/Jakub Kotian

 

Marek Krajčí egészségügyi miniszternek a Szlovák Közegészségügyi Hivatal higiénikusaival együttműködve kellene meghatároznia az iskolanyitás szabályait – jelentette ki Veronika Remišová (Za ľudí) informatizációért felelős miniszter és miniszterelnök-helyettes. Véleménye szerint a Covid-automatába kellene belefoglalni, hogy melyek azok az iskolák, amelyek kinyithatnak, és melyek azok, amelyikek nem.

 

A miniszterelnök-helyettes szerint a járványügyi bizottság múlt héten meghatározta, hogy mely iskolák nyithatnak is, és melyek azok, amelyikeknek továbbra is zárva kell maradniuk. Ezután néhány nappal a Regionális Közegészségügyi Hivatalok ellentétes döntést adtak ki, amivel „mindenhol káoszt” okoztak.

 

 hirdetes_810x300  

Remišová szerint az iskolanyitással kapcsolatos döntésnek egyértelműnek kell lennie. Az iskoláknak és a fenntartóknak időben értesülniük kell a döntésekről, a szabályoknak pedig előreláthatóaknak kell lenniük.

 

„Jelenleg jó ég tudja, ki dönt arról, hogy melyek azok az iskolák, amelyek kinyithatnak”

 

– jegyezte meg Remišová, aki a koalíciós tanácson szeretné megvitatni a kialakult helyzetet.

 

A Za ľudí elnöke szerint hamarosan megérkeznek az AstraZeneca oltóanyagai, így az alapiskola alsó tagozatának tanárait két héten belül beolthatják a koronavírus-vakcinával. Remišová szerint ez nemcsak a gyerekek és tanárok védelme miatt fontos, hanem a problémamentes oktatás miatt is.

 

A Remišová vezette koalíciós pártnak elege van Igor Matovič kormányzási módszeréből. A miniszter élesen bírálta a kormányfőt azért, amiért a legfontosabb járványügyi információkat a a közösségi oldaláról kell megtudniuk.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!