Nyitókép: TASR

 

Frissítve 9:28-kor. Az oktatásügyi minisztérium nem tervezi a tavaszi szünet egységesítését – tájékoztatott a tárca a Szlovákiai Városok Uniójának felhívására reagálva.

 

„Maradunk a kerületek szerinti tavaszi szünetek eredeti időpontja mellett, hogy megakadályozzuk a járásból járásba történő átlépést, és megőrizzük a mozgáskorlátozást”

 

– tájékoztatott a tárca.

 hirdetes_810x300  

 

A Szlovákiai Városok Uniója arra kérte Branislav Gröhling oktatásügyi minisztert, hogy tekintettel az aktuális járványügyi helyzetre egységesítse a tavaszi szünet időpontját az összes kerület számára.

 

Az unió egy egységes időpontot javasolt, mégpedig február 15-től. Az unió javaslatát 56 város támogatta, amely mintegy kétmillió szlovákiai lakost képvisel.

 

„A jelenlegi járványhelyzetben a tavaszi szünet felosztását nem találjuk sem észszerűnek, sem logikusnak”

 

– tájékoztatott Daniela Piršelová, a Szlovákiai Városok Uniójának szóvivője.

 

Az unióba tömörülő városok egyúttal arra kérték Igor Matovič kormányfőt, hogy értékelje át az önkormányzatokkal szembeni kommunikációját, és ne fenyegesse a polgármestereket. Az unió szerint az ilyen méltatlan beszéd nem illik egy kormányfőhöz. A Szlovákiai Városok Uniója egyúttal azt is megjegyezte, hogy az eddigi országos tesztelésekkel a kormány az önkormányzatok segítsége és együttműködése nélkül nem tudott volna megbirkózni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.