Nyitókép: SITA

 

A kedvezőtlen járványügyi helyzetre való tekintettel jövő héttől nem minden városban nyitják meg az iskolákat – tájékoztatott a Szlovákiai Városok Uniója.

 

Az unió felhívta a figyelmet arra, hogy a városok nem tudják hogyan döntsenek az iskolanyitással kapcsolatban, ezért egységes utasításokat kérnek.

 

 hirdetes_810x300  

A városok azt kérik a kormánytól és a tiszti főorvostól, hogy egységesítsék az utasításokat a regionális közegészségügyi hivataloknak, továbbá egységesen kommunikáljanak.

 

Egyúttal a jogi háttér biztosítását is kérik, hogy azok a szülők, akik az önkormányzat döntése miatt ne tudják iskolába vinni a gyereküket, ne veszítsék el a jogosultságukat az ápolási díjra (OČR).

 

„A polgármestereknek nem maradt más választásuk, mint a saját kezükbe venni ezt a káoszt és magukra vállalni a felelősséget, ami egyáltalán nem igazságos. A kormány nem hagyhatja ilyen bizonytalanságban a városokat“

 

– mondta Richard Rybníček, az unió elnöke.

 

Elmondása szerint a városok teljesen kétségbe vannak esve a kormány hozzáállása és az aktuális történések miatt, ugyanis nem áll a rendelkezésükre semmilyen érthető szabály arra vonatkozóan, hogy miként kell eljárniuk ebben a helyzetben. A Szlovákiai Városok Uniója szerint a helyzet kaotikus és frusztráló.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.