Nyitókép: TASR/reprofotó

 

Szerdától (március 17.) több mint 126 ezer érdeklődő regisztrált az elektronikus váróterembe – tájékoztatott Eduard Heger pénzügyminiszter, ideiglenes egészségügyi miniszter egy nappal az elektronikus váróterem megnyitása után. Heger szerint az első regisztrálóknak már meg is érkeztek a meghívók.

 

A miniszter szerint a váróterem már javában működik. Mint mondta, ennél az alkalmazásnál nem a gyorsaság dönt, hanem az életkor. Heger állítása szerint a váróterem előnye a kényelem.

 

 hirdetes_810x300  

„Amennyiben nincs szabad időpont, az érdeklődő bekerül a váróterembe, az időpont megnyitása után pedig SMS-en vagy e-mailen keresztül meghívást kap az oltásra”

 

– mondta Heger.

 

Az érdeklődőket legkésőbb 48 órával az oltás előtt SMS-ben vagy e-mailen keresztül tájékoztatják. Az érdeklődők a weboldalon kívül az infóvonalon keresztül is jelentkezhetnek a váróterembe.

 

Veronika Remišová (Za ľudí) beruházási, régiófejlesztési és informatizációért felelős miniszter azt szeretné, ha az oltási időpontok elosztása igazságosan történne. Mint mondta, a rendszerbe fokozatosan új funkciókat fognak telepíteni annak érdekében, hogy egy modern alkalmazássá tudják fejleszteni.

 

Jana Ježíková egészségügyi államtitkár tájékoztatása szerint minden oltópont alakít ki tartaléklistát. Egyúttal hozzátette, hogy jelenleg nincs lehetőség a vakcina kiválasztására.

 

A 70 év feletti személyeket a Pfizer/BioNTech és a Moderna vakcinájával oltják, míg a 60 év felettieket az AstraZeneca-vakcinával. Valószínűleg ebben a hónapban a következő korosztály számára is lehetővé teszik a Pfizer-vakcinával történő oltást, de erre csak akkor kerül sor, ha a vakcinák a megegyezett mennyiségben fognak érkezni.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.