Nyitókép forrása: forbes.sk

 

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszternek olyan tervet kell készítenie, amely arra adna választ, hogy mi legyen a fel nem használt vakcinákkal. Legalábbis ezt követeli Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter, akinek kormányfősége idején sikerült megállapodni az orosz vakcina megvásárlásáról, illetve érkezett meg az első szállítmány 200 ezer adaggal.

 

Matovič szerint fennál a veszélye, hogy Szlovákiának több millió vakcina marad a nyakán, ezért szólította fel egy írásos formájú terv kidolgozására az egészségügyi minisztert. Elmondása szerint el kell kerülni azt a helyzetet, hogy Szlovákia nem talál majd vevőket a fennmaradó vakcinákra, a hűtőtárolókban pedig lejár az oltóanyagok szavatossági ideje.

 

Az egészségügyi minisztérium eddig mindössze 3000 regisztrációt tart nyilván az orosz vakcinára. Matovič szerint az elmúlt három hónapban tapasztalat „hatalmas, Szputnyik-ellenes kampány” tekintetében ez siker.

 

 hirdetes_810x300  

Matovič azt is jelezte, hogy a többi hatvan országban, ahol már használják az orosz vakcinát, nem vezettek be korhatárt az oltóanyag esetében, Szlovákiában ennek ellenére csak a 18 és 60 év közöttiek kaphatják meg a Szputnyik V-t.

 

Teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!