Nyitókép: korona.gov.sk/SME

 

A kormány kedden este jóváhagyta az új, módosított Covid-automatát. A Covid-automatának újonnan öt színe lesz és a járásoka, valamint az átoltottsági szintet fogja figyelembe venni.

 

Augusztus 16-tól, hétfőtől kilenc járás narancssárga besorolású lesz, míg a többi zöld. A narancssárga besorolású járások közé tartozik a Gölnicbányai, Kassai I–IV. járás, Kassa-vidék, Poprádi, Iglói és az Ólublói járás.

 

 hirdetes_810x300  

Az új Covid-automata öt színt fog megkülönböztetni – zöld (megfigyelés), narancssárga (elővigyázatosság), piros (elsőfokú veszély), bordó (másodfokú veszély) és fekete (harmadfokú veszély). A színváltoztatásnál a fertőzöttek száma mellett azt is figyelembe fogják venni, hogy az adott járásban mekkora az 50 év felettiek átoltottságának mértéke. Minél több beoltott lesz ebben a korosztályban, annál nagyobb lesz az esély arra, hogy a fertőzöttek száma ellenére az adott járás jobb besorolásba kerül, és enyhébb óvintézkedések lesznek érvényben.

 

A Covid-automatát hetente fogják frissíteni, mindig a második vagy a harmadik munkanapon. A járás új színe és a vele kapcsolatos óvintézkedések mindig következő hétfőn lépnek érvénybe, de kivételes esetekben korábban is.

 

Az új Covid-automata szerint a magas oltottsággal rendelkező járásokban enyhébb óvintézkedések lennének érvényben

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!