Nyitókép: TASR/Pavel Neubauer

 

Pavel Oravec, a Szlovák Orvosi Kamara újonnan megválasztott elnöke szombati sajtótájékoztatója során minden, Szlovákiában élő embert felszólított arra, hogy oltassa be magát a COVID-19 betegség ellen. Az elnök szerint az oltás „nagyon fontos eszköze a járványellenes harcnak“.

 

Az orvosok a közös állásfoglalásukban kijelentették, hogy továbbra is véleményformáló autoritások szeretnének maradni. Egyúttal elhatárolódtak a járvánnyal kapcsolatos dezinformációktól. A polgárokat arra kérték, hogy tartsák be a szakemberek utasításai annak a betegségnek a diagnosztizálás és gyógyítása során, amely rövid idő alatt több mint 12 ezer emberéletet követelt Szlovákiában.

 

 hirdetes_810x300  

A Szlovák Orvosi Kamara új elnöke felszólította az orvosokat, hogy azon aktuális ajánlások alapján járjanak el, amelyek a dokumentált tudományos ismeretekre reflektálnak. A politikusokat arra kérte, hogy a „politikai pontszerzést más területen végezzék“. Egyúttal rámutatott a média felelősségére is.

 

A kamara azok ellen az orvosok ellen is szeretne fellépni, akiknek az orvosi etikával összeegyeztethetetlen véleményük van.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!