Nyitókép: SITA/Ľudovít Vaniher

 

A kormányban megegyezik a véleményünk arról, hogy határozottabban kell fellépnünk és ehhez szükséges óvintézkedéseket kell elfogadnunk. Ennek oka, hogy az emberek nem tartják be a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott óvintézkedéseket – jelentette ki Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő azután, hogy az egészségügyi dolgozókkal és a kormánytagokkal a járványügyi helyzetről tárgyalt.

 

A járványügyi szakemberek múlt heti ajánlásai alapján a kormányfő több miniszternek is elrendelte, hogy dolgozzák ki azokat a feltételeket, amelyek alapján ezeket a javaslatok a gyakorlatban is meg lehet valósítani.

 

„Megegyeztünk abban, hogy sokkal határozottabb fellépésre van szükség. Megmutatkozik, hogy az emberek nem tartják be az óvintézkedéseket. A COVID-automata jól van beállítva, de ha nincs betartva, akkor olyan, mintha nem is létezne. Olyan döntésekkel kell előhozakodnunk, amelyek az óvintézkedések betartását illetően sokkal komolyabbak és határozottabbak“

 

 hirdetes_810x300  

– közölte Heger.

 

Az óvintézkedésekről hétfőn a koalíciós tanácson is fognak tárgyalni. A végső döntést a legközelebbi kormányülésen ismertethetik.

 

Koronavírus-járvány: Összegyűjtöttük a járványszakértők ajánlásait

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.