Nyitókép: greekcitytimes.com

 

Görögország szombattól szigorít a járványellenes óvintézkedéseken, ám ezek a szigorítások csak az oltatlanokra fognak vonatkozni – jelentette ki Thanos Plevris egészségügyi miniszter.

 

Az oltatlan személyeknek a beltéren – beleértve a bankokat, az üzletek többségét, az állami hivatalokat és a fodrászatokat – aktuális negatív tesztre lesz szükségük. Hasonló szabályok vonatkoznak az éttermek és a kávéházak teraszaira is. Kivételt képeznek a szupermarketek, az élelmiszerek és a gyógyszertárak.

 

 hirdetes_810x300  

„Az óvintézkedések azokat a személyeket érintik, akik úgy döntöttek, hogy nem oltatják be magukat“

 

– mondta Plevris azzal, hogy az athéni kormány elutasítja a teljes lezárást.

 

Az állami- és magánszektorban dolgozó oltatlan alkalmazottaknak hetente kétszer negatív tesztet kell felmutatniuk a munkahelyükön.

 

Plevris elmondása szerint a rendőrség intenzívebben fogja ellenőrizni az óvintézkedések betartását, a telephelyek tulajdonosai pedig szabályszegés esetén 5 000 eurótól kezdődő bírság szabható ki.

 

Görögországban a lakosok 61 százaléka rendelkezik teljes oltottsággal. Azoknak a polgároknak, akik eddig még nem oltották be magukat, felszólító SMS-eket fognak küldeni. Péntektől minden olyan felnőtt görög jelentkezhet a harmadik oltásra, akinek a második oltásuk beadása óta eltelt fél év.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!