Nyitókép forrása: Pixabay

 

Karácsony első és második napján jelentős lehűlés érkezik térségünkbe, és a meteorológusok újabb havazást jósolnak, ezúttal az alacsonyabban fekvő vidékekre is.

 

December 24-én az ország délnyugati járásaiban szokatlanul meleg volt az idő, és hó helyett csak eső esett. A legmelegebb Pozsonyban volt, ahol a hőmérséklet alig egy óra alatt tíz fokkal 11 fokra emelkedett. A nap folyamán a hőmérséklet 5-10 fok között mozgott pluszban a Duna menti alföldön.

 

A melegfront a Tátrát is elérte, ahol + 4 fokig emelkedett a hőmérséklet. Keleten és északkeleten azonban megmaradt a hideg idő, és így megmaradt a hó is. És ezzel véget is ért az év végi felmelegedés.

 

 hirdetes_810x300  

Már karácsony este hideg levegő kezdett beáramolni a Kárpát-medencébe észak felől. Északon több helyen visszatért az egésznapos fagy, az ország többi részén pedig 0 és +5 fok közé süllyedt a hőmérséklet szombaton. Délnyugaton +7 fokot mérnek. Karácsony második napjára azonban tovább esik majd a nappali hőmérséklet, és a Duna menti alföldön ekkorra már csak +2 fokos csúcsot ígérnek a meteorológusok.

 

A lehűléssel szombaton délután nyugat felől kiadós csapadék érkezik. Háromszáz méter alatt még mindig az eső lesz a domináns, ám e határ felett már kiadós havazás várható. Friss hónak örülhetnek az ország középső és keleti részeiben is, a Gömörben 10 centi havat jósolnak.

 

iMeteo.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.