Nyitókép forrása: a SzK korányhivatala

 

Eduard Heger szlovák kormányfő újévi kívánságában kiemelte, hogy van egy hitvallása, ami segít neki a politikai életben.

 

„Építsünk a tapasztalatokra, egyesítsük erőinket és soha ne adjuk fel. Meg tudjuk csinálni!”

 

fogalmazott azzal, hogy erre szükség van a járvány sikeres kezeléséhez, a fontos reformok végrehajtásához.

 

„Szükségünk van erre, miközben folytatjuk a társadalom megtisztítását a korrupciótól és a hatalommal való visszaéléstől. Szükségünk van rá egy jobb Szlovákiához.”

 

 hirdetes_810x300  

A kormányfő kívánságként nevezte meg, hogy a mai belpolitikai helyzet megítélésébe több betekintést és tényt, valamint kevesebb érzelmet és torz információt vigyenek be a lelkileg és kihívásokkal teli idők ellenére. Mint mondta, ezekre a kormány reagál és „soha nem látott segítséget nyújt a vállalkozásoknak és háztartásoknak”.

 

„2021-ben is segítettük a bevételkiesést, a bérleti díjakat, a foglalkoztatás megőrzését és a háztartások vásárlóerejének megtartását. Segítettük az éttermeket, a kultúrában tevékenykedőket, segítettünk mindenkinek, aki a pandémia miatt rászorult”

 

A kormányfő kijelentette, hogy ellenállóbá kell tenniük Szlovákiát a válságokkal szemben.

 

„Távol állok attól, hogy azt állítsam, mi vagyunk az ideális kormány. De teljes komolysággal mondom hogy mi vagyunk a lehető legjobb kormány a ma szóba jöhető politikai erők közül. Nem lopunk, ne, vitatkozunk a zsákmányról. Mi az emberekért dolgozunk.”

 

jelentette ki Heger azzal, hogy mindannyian szeretnék, ha 2022-ben véget érne a járvány és megkönnyebbülhetne a világ, ezt azonban senki sem tudja garantálni.

 

„Utolsó miniszterelnöki kívánságom az, hogy 2022 ne legyen rosszabb, mint az előző. De lényegesen jobb. Hiszem, hogy ez a fejlődés és a növekedés éve lesz. Azt kívánom Szlovákiának, hogy haladjon tovább a reformok terén, indítson új beruházásokat, hogy ne veszítsük el az életerőt és megtanuljunk élni a pandémiában a lehető legkevesebb veszteséggel és kevesebb konfliktussal.”

 

fogalmazott Heger, majd egészségben, sikerekben és örömökben gazdag új évet kívánt.

 

Körkép.sk/A kormányhivatal által közreadott közlemény

Megosztás:
Címkék: buék eduard heger

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.