Nyitókép: NRSR (reprofoto)

 

Fizikai erőszakba is torkolló cirkusszal kezdődött a parlament mai rendkívüli ülése, melyen a Szlovákia és az USA közti, egyébként korábban már Magyarország és Lengyelország, valamint a világ további 21 állama által aláírt katonai egyezmény volt a téma.

 

Grendel Gábor: Erről szól az egész. Az ellenzék egy része fél. De nem a védelmi szerződéstől

 

Az ülés programjának nem kevés vitát kiváltó elfogadása után két ellenzéki képviselő, Andrej Medvecký és Peter Krupa (mindkettő ĽSNS) egy szlovák zászlót feszített ki a pulpitus, azaz a felszólalók mögé. Erre fel az SaS két képviselője egy ukrán zászlót terített ki a szlovák alá, így jelezve szolidaritásukat Ukrajnával. ( A dolog pikantériája, hogy az ukrán zászló fordítva volt tartva.)

 hirdetes_810x300  

 

 

A zászlóügyből konfliktus, lökdösődés, kiabálás alakult ki, majd a két ellenzéki, Kotleba pártjához tartozó képviselő vízzel arcul öntötte az ukrán zászlót tartó Cigániková és Žiak parlamenti képviselőt. Az egyik Kotlebás képviselő arcul csapta és le is tépte Žiak szájmaszkját.

 

 

Boris Kollár házelnök erre az ĽSNS képviselőjét arra hivatkozva, hogy nincs rajtuk szájmaszk, és így megszegték a házszabályt, kiutasította a teremből.

 

A közjáték után Jaroslav Naď védelmi miniszter kezdte el a dokumentum beterjesztését, mire egyes ellenzéki képviselők síppal hangos fütyülésbe kezdtek. Naď ezt méltatlannak és szánalmasnak nevezte, mire Marian Kotleba pártelnök odament az épp az előterjesztését felolvasó Naď miniszterhez, és megpróbálta kitépni a miniszter kezéből annak papírját.

 

 

 

A házelnök e harmadik világot idéző közjátéksorozat után rövid időre berekesztette a parlament ülését.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.